Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5465077 www.bgdnes.bg

Григор Димитров загуби финала в Истанбул, след нервен мач отстъпи с 2:1 на Диего Шварцман (обновена)

Григор Димитров загуби турнира в Истанбул. Българинът падна от аржентинеца Диего Шварцман със 7:6 (5), 6:7 (4), 0:6.

Хасковлията поведе с 1:0 сета и сервираше за мача при 5:3 гейма във втория срещу аржентинеца Диего Шварцман.

Реклама

В края на втората част проблем с лявото бедро разколеба Григор, който започна да се движи по-трудно на корта.

Димитров стана изключително изнервен и счупи две ракети до края на третия сет. Последната част завърши при резултат 6:0 гейма в полза на Шварцман.

Ето как се разви мача с коментарите на tenniskafe.com:

0-1 – Шварцман не може да се мери с мощта на сервиса на Иво Карлович, но пък използва прекрасно ширината на корта и след като мина през равенство, все пак спечели първия гейм в мача.

1-1 – Григор диктуваше ритъма на разиграванията на свой сервис и след неуспешна къса на Шварцман резултатът стана 40-15. Аржентинецът пласира перфектен минаващ удар за 30-40, а след това предизвика грешка от бекхенд страната на българина за равенство. Двойна грешка фиксира 40-40 за втори път, а 170-сантиметровият Шварцман си осигури брейкбол с уинър по правата. Аржентинецът потърси същия удар още веднъж, само че този път топката излетя в аут, а Григор изигра следващите точки много агресивно и изравни геймовете.

2-1 – Пробив! – Шварцман пласира сервис с не особено впечатляващите 124 км/ч, а Димитров усети момента за атака и с прекрасна къса проби за 2-1.

3-1 – Рутинен сервис гейм и 3-1 за Григор.

Реклама

3-2 – Шварцман затвори подаването си на нула с още един хубав бекхенд по правата и намалява за 2-3.

3-3 – Пробив! – Аржентинецът увеличи серията си на 7 поредни точки, което му даде три брейкбола. При втората Димитров изкара форхенд в аут и подари рибрейка на Шварцман.

4-3 – Пробив! – Григор свали топката ниско в краката на съперника със слайс бекхенд за 15-30, а удар в мрежата на аржентинеца означаваше 15-40. При втората възможност Димитров пое инициативата с прекрасен бекхенд по диагонала и след това изигра два уверени смача, за да материализира брейкбола.

4-4 – Пробив! – Българинът отново беше изправен пред брейкбол и атакува мрежата, само че този път Шварцман не сполучи с минаващия си удар – 40-40. Григор отрази още една възможност, но Шварцман спечели дълга размяна с пореден хирургически бекхенд и си осигури трети шанс, при който Димитров се самопроби с грешка от форхенд.

5-4 – Пробив! – Прекрасна къса и класен минаващ удар означаваха 0-30 за Григор на сервис на Шварцман, който изкара следващия си удар в аут. При втория брейкбол аржентинецът заби удара си в мрежата за четвъртия пореден пробив.

5-5 – Пробив! – Григор позволи на Шварцман да доминира и с хубава къса аржентинецът поведе с 40-15, а грешка на българина означаваше нов пробив.

6-5 – Пробив! – Шести пореден пробив, след като контакт с филето на мрежата осигури удобна позиция за Григор и той пласира печеливш бeкхенд по правата.

6-6 – Пробив! – Сякаш неизбежно, Димитров отново загуби подаването си и ще гледаме тайбрек.

7-6(5) – Сет за Димитров! – Григор си осигури ключов минипробив за 3-1 точки с прекрасен лоб последван от бекхенд в краката на съперника, а размяната на полетата дойде при 5-1. Шварцман шокиращо намали до 4-5, а със силен сервис Григор си осигури два сетбола. Димитров за втори път днес скъса ракета и резултатът стана 5-6, но в следващото разиграване българинът показа невероятна защита, а Шварман заби волето си в мрежата.

7-6(5) 1-0 – Григор поведе с 40-0 и геймът изглеждаше като лесна задача, но Шварман стигна до 40-30 с комбинация от зрелищен удар между краката и куршум от форхенд, който кацна на линията, а след това фиксира и равенство. Димитров все пак спечели следващите две разигравания и удържа подаването си.

7-6(5) 2-0 – Пробив! – Идеите на Шварцман в игрови план сякаш се изчерпаха и Григор проби за 2-0.

7-6(5) 3-0 – Този път Димитров затвърждава безпроблемно и титлата изгрежда близо.

7-6(5) 3-1 – Димитров поведе с 30-15 на сервис на Шварцман, но не успя да се добере до нов пробив и съперникът му се разписва в резултата след почивката.

7-6(5) 3-2 – Пробив! – Григор отново се отдалечи от титлата и след грешка от форхенд допусна рибрейк.

7-6(5) 4-2 – Пробив! – Димитров прави бърз рибрейк на нула и връща аванса си.

7-6(5) 5-2 – Бърз гейм за Григор и титлата е на един гейм разстояние.

7-6(5) 5-3 -Щварцман удържа подаването си и принуждава Димитров да сервира за мача.

7-6(5) 5-4 – Пробив! – Григор изостана с 15-40, но показа търпение и класа, които му осигуриха равенство. Димитров спаси и трети брейкбол с форхенд в ъгъла на корта, но при четвъртия за пореден път трябваше да играе на втори сервис и този път капитулира.

7-6(5) 5-5 – Димитров стигна до 0-30 с брутален пасинг шот от бекхенд, но аржентинецът изигра три изумителни точки и обърна до 40-30, а и затвори гейма си с брилянтен уинър по късия диагонал от форхенд.

7-6(5) 5-6 – Пробив! – Този сет се превръща в катастрофа за Григор, който при 30-30 и опразнен корт заби форхенда си в мрежата, а и получи схващане в бедрения мускул на левия крак. При следващото разиграване Димитров видимо не се придвижваше нормално, но се бореше за точката, до момента, в който не скъса кордаж за трети път в мача!

7-6 6-6 – Пробив! – Димитров отказа да предаде сета и се добра до рибрейк за 6-6. Ще гледаме още един тайбрек!

7-6(5) 6-7(4) – Сет за Щварцман! – Размяната на полетата дойде при 3-3, само че Шварцман направи минибрейк за 5-3 след слайс в аут на българина. Григор намали с ас за 4-5, но аржентинецът си подсигури два сетбола, а още при първия Димитрово заби бекхенда си в мрежата.

7-6(5) 6-7(4) 0-1 – Шварцман мина през 40-40, но все пак повежда в третия сет, а часовникът отброи 2 часа и половина от началото на мача.

7-6(5) 6-7(4) 0-2 – Пробив! – Шварцман започва да налага стила си в разиграванията и пробива за 2-0. Димитров пък потроши ракетата си.

7-6(5) 6-7(4) 0-3 – Концентрацията на Григор се срина и той бързо предаде още един гейм за 0-3.

7-6(5) 6-7(4) 0-4 – Пробив! – Втори пореден гейм на нула и втори пробив за Шварцман!

Гледайте на живо - ТУК и ТУК!

Реклама
Реклама
Реклама