Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5465907 www.bgdnes.bg

Сиракът Павел от с. Средогрив: Тежко е! Ще издържа!

Карам братчето ми всяка сутрин на училище до Белоградчик

Борислав РАДОСЛАВОВ

"Много е тежко, но ще издържа! Отказах добре платена работа в близките големи градове, за да остана на село да се грижа за братчето ми."


Това сподели пред "България Днес" 23-годишният Павел, който остана кръгъл сирак след взрива в завода "Миджур" край Горни лом. След жестоката трагедия, погубила 15 души, сред които и двамата му родители, Павел сам се грижи за 7-годишното си братче Иван.

Реклама


"Той е първокласник от миналия септември и учи в Белоградчик. Всяка сутрин го карам с колата до училището в града и го връщам. Работя каквото намеря, не е лесно, но ще се справя", сподели пред вестника борбеното и препатило момче, без да търси помощ и съжаление.


Той е и баща, и майка за малкия Иван. През есента братята сирачета останали съвсем сами в семейството, след като и 85-годишната им баба починала.


В трудните дни неотлъчно до Павел е приятелката му Стилияна, която му дава сили и кураж да продължи напред.


Добрата новина е, че семейството е изчистено от задължения. Добри хора платили кредита на покойния баща, който бил с остатък около 1500 лева. В началото на миналата година се появил и анонимен благодетел, който пожелал да ремонтира къщата на момчетата.


При Павел и Иван през есента гостували заместник-председателят на парламента Димитър Главчев и колежката му от ГЕРБ Десислава Атанасова. Павел любезно отклонил поканата за помощ от тяхна страна.


Освен помощта от депутатите Павел отказал и няколко апетитни предложения за работа в Белоградчик и Видин за хубава заплата. Момчето е силно привързано към родната си къща и не иска да я напуска в никакъв случай. Той е решен на всичко да остане докрай в нея, където е израсъл и в която са живели дълги години покойните му родители.

Реклама
Реклама
Реклама