Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5465932 www.bgdnes.bg

Бившата ракета №1 на България Ивайло Трайков: Григор бързо ще забрави финала

Тенисистът Григор Димитров ще забрави много бързо злополучния финал в Истанбул. Това пророкува бившата ракета №1 на България Ивайло Трайков. Гришо отстъпи в драматичен мач битката за титлата срещу Диего Шварцман (Арж) след 7:6, 6:7, 0:6. Мачът се игра на Великден, а отзивите от него обиколиха цял свят.

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме УТРЕ в хартиеното издание на "България Днес"!

Реклама

Хасковлията скъса пет пъти кордаж. Той три пъти направи на сол своите ракети в изблик на ярост. Турската публика освирка поведението на Димитров, който беше много разочарован от своето представяне.

"По време на мач може и 20 пъти да се скъса кордаж - коментира Трайков. - На мен ми се е случвало най-много 3-4 пъти. Причината може да е дефектна партида на самия кордаж. Това определено влияе на играта. Тенисистът се разстройва. Въпросът е да се съвземеш колкото се може по-бързо, за да останеш в мача. Предполагам, че това е прецендент за Григор. Надали му се е случвало друг път. Прие го трудно. Самият двубой беше тежък и изморителен."

Българинът водеше със 7:6, 5:2, когато получи схващане на крака. Той беше на две точки от победата, но аржентинецът успя да направи пълен обрат в 3-часовата битка.

"Григор бързо ще забрави финала, не вярвам да пренесе негативната емоция през следващата седмица - добавя Ивайло Трайков. - Няма от какво толкова да се притеснява. Показа добра игра през целия турнир. Няма за какво да е недоволен. Просто се получи лошо стечение на обстоятелствата."

Димитров загуби трети пореден и общо четвърти финал в своята кариера. Той има и 4 успеха в битки за титли при мъжете.

През тази седмица Гришо ще играе на силния турнир в Мадрид. Негов първи съперник е класният испанец Пабло-Карено Буста, който достигна до финал на турнира в Ещорил (Пор).

"Искам балкански финал с Григор - коментира предстоящата надпревара суперзвездата Новак Джокович пред tennis24.bg. - Спомням си добре мача ни през 2013-а. Григор игра отлично. Имахме големи емоции (Джокович тогава загуби, вдигна среден пръст към публиката и псуваше с думите "пуши ку*ац").

Реклама
Реклама
Реклама