Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5466422 www.bgdnes.bg

"168 часа": Елвис Пресли умира от мутирал ген

Кралят на рока имал огромно дебело черво и сърдечен дефект по рождение

Певецът Елвис Пресли се е чудел как да избегне влизането в армията, тъй като мислел, че докато се уволни, публиката ще го забрави. Зачислен е в танкова дивизия в Тексас през март 1958 г., но се уговаря с командирите да му дават отпуск, за да прави грамофонни записи на песните си. Излиза от казармата през март 1960 г., като 18 месеца от службата му минават в Германия.

Годините в армията променят начина на живот на Елвис Пресли. За да се справя със задълженията си като войник и заедно с това да се занимава с музика, той започва да взема наркотици, които да го държат буден по няколко денонощия. Елвис е бил сигурен, че лесно ще се “откачи” от тях, след като се уволни, но се заблуждавал. За да успокои възбудата си след концерт, той вземал силни транквиланти, а за да се ободри преди следващия, вземал наркотици. Освен това започнал много да пълнее и взел да пие и медикаменти за сваляне на теглото.

От какво се е притеснявал Елвис Пресли и от какво не му е пукало, както и защо е имал уголемено дебело черво и каква е връзката на мутиралия ген с мускулните влакна на миокарда, четете в "168 часа".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама