Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5466487 www.bgdnes.bg

5 дни дъжд, а по Гергьовден - и слънце

Дъжд ще се излива над цялата страна на 3 май. Ще се изсипят между 15 и 30 л на квадратен метър. Най-много ще вали в Северна и Югоизточна България. В южните и източните райони ще има гръмотевични бури. Температурите ще паднат и максималните ще са от 11 до 16 градуса, съобщи шефът на синоптичната фирма TV-MET Петър Янков.

Дъждовно и хладно ще е и на 4 май, но живакът слабо ще се покачи до 13-18 градуса. Ще вали и на 5 май, но следобед дъждът постепенно ще спира.

Реклама

Гергьовден ще започне с разкъсана облачност и превалявания в Източна България. През следващата серия почивни дни времето сутрин ще е слънчево, но следобед в южните части на страната и в планинските райони ще се развива купеста облачност и ще вали. Температурите ще са между 14 и 19 градуса. Това са стойности с 1-2 градуса по-ниски от нормалното за началото на май, каза метеорологът.

Като по закона на Мърфи след празниците времето ще се стабилизира. В периода от 9 до 12 май ще е слънчево, термометърът ще се покачва и максималните му стойности ще са между 15 и 22 градуса.

Следващият валежен период ще е от 13 до 18 май, когато се очакват облачни вихри над Бълканския полуостров. Пътят на циклоните обаче ще е по на север. Тогава ще има повече валежи в Западна и Северна България - между 15 и 30 л на квадратен метър. След 20 май ще е сухо, топло и слънчево, каза още Янков. (24часа)

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама