Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5466761 www.bgdnes.bg

Дъждовен вторник, температурите стигат до 16°

Днес времето над страната ще бъде дъждовно. На места валежите ще са значителни, след обяд в южните райони - интензивни и придружени с гръмотевици. Възможни са градушки. Източният вятър ще отслабва и по-късно през деня ще се ориентира от север-североизток. Максимални температури между 11° и 16°, в югоизточните райони до 18°.

Атмосферното налягане в сутрешните часове е значително по-ниско от средното за май и през деня ще продължи да се понижава. Вечерта ще започне да се повишава. 

Реклама

Такава е прогнозата за времето, съобщи за Агенция „Фокус” Христо Христов, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

По Черноморието ще бъде облачно и с валежи от дъжд. След обяд в южните райони и ще прегърми. Ще духа умерен вятър от изток-североизток, който през нощта срещу сряда ще се ориентира от север. Максималните температури ще бъдат между 13° и 15°, температурата на морската вода е 14° - 16°. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

Над планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток. По-късно през деня вятърът ще се ориентира от север и с него ще нахлуе студен въздух, границата на снеговалежа ще се понижи. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 2°.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама