Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5467446 www.bgdnes.bg

Катаджия опита да подкупи полицаи, за да не го арестуват за кражбата на цигари

Служители на СДВР задържаха полицейски служител и криминално проявен мъж за извършена от тях кражба. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 2 май около 04.00 часа в полицията бил получен сигнал за двама мъже, които изнасят вещи от голям хранителен магазин в ж.к. „Люлин”. Към мястото веднага са насочени патрули от Девето РУ, предприети са и незабавни оперативно – издирвателни действия за залавяне на извършителите. Скоро в района бил спрян лек автомобил „Форд Фокус“. Колата шофирал 39-годишният И.И. – Малкия Куман, регистриран за извършени от него множество взломни кражби и осъждан. Придружавал го 36-годишният В.А.- служител в Пътна полиция, който се легитимирал пред полицаите с карта на служител на МВР и предложил на проверяващия екип 200 лева, за да ги освободят. При извършената проверка на колата бил открит чувал с голям брой кутии различни марки цигари. Осъществени са процесуално-следствени действия – претърсване и изземване.

Двамата мъже са привлечени в качеството на обвиняеми за престъпление по чл. 195, ал. 1,т.3, пр. 1 т. 4 пр. 1 и пр. 2, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 20, вр. ал. 1 от НК. В.А. е обвинен за престъпление и по чл. 304а, вр. чл. 304, ал. 1, пр. 1 от НК. С постановление на прокурор от Софийска градска прокуратура мярката им за задържане е удължена до 72 часа.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама