Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5468104 www.bgdnes.bg

Салам с тебешир

Потрес! Продават салами, в които има тебешир. На това се натъкна домакиня, която остана неприятно изненада, след като нарязала колбаса. Оказало се, че саламът върви с подарък, точно както шоколадовите яйца. Само че вместо играчка вътре имало тебешир. И това се случва в продукт, който е сред най-продаваните на пазара у нас.
"Реших да направя домашна пица и за колбас се спрях на една шунка. Разрязвам я през средата и какво да видя? Попадам на нещо, което изглежда на пръв поглед като мас с хрущялна обвивка. Цялото е като капсула или по-точно наистина като яйце. Почнах да ровя с ножа и то започна да се троши като тебешир. Прозрачното по края е твърдо като кокал. Няма миризма, но не мога да ви опиша как всичко ми се надигна в стомаха. Пълна отврат! Едва не повърнах", споделя домакинята Галка Танева, която се натъкнала на ужасната гледка.
Жената споделя, че за пръв път попада на храна със съмнителен произход. Танева винаги била много внимателна в избора си по магазините.
"Омръзна ми да слушам как плодовете и зеленчуците са само нитрати. Как пилешкото е натъпкано с хормони и как децата ги хваща пубертетът на 9 години. Не знаем какво ядем вече. Пише едно, а се оказва съвсем различно. Сигурно храната за космонавти е по-чиста от тази в супермаркетите", завърши лаконично коментара си Танева.
"Проверката на конкретния продукт показа, че това е нишесте, което се използва за отстраняването на евентуалната остатъчна влага в готовия продукт. Попаднало е вследствие инцидентен пропуск на ситата, които осигуряват равномерното му преминаване. Тъй като случаят е прецедент, проведохме вътрешна проверка и контролни проби с продукти от партидите и не открихме отклонения в качеството", отговориха производителите на салама.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама