Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5468460 www.bgdnes.bg

Евгени Иванов - Пушката: Няма време до световното

Волейболната легенда Евгени Иванов - Пушката вече е в ново амплоа. Преди седмица той беше назначен за мениджър на мъжките формации. Миналото лято дългогодишният център на националния отбор беше сред основните организатори на Евро 2015 в България.
Специално за читателите на "България Днес" Пушката разки какво да очакват феновете от новия волейболен сезон.

- Г-н Иванов, на какво ще се насладят запалянковците през лятото?
- Този сезон няма да е толкова напрегнат. Имаме Световна и Европейска лиги, както и два приятелски турнира. Волейболистите ще бъдат разделени на два равностойни отбора. Атакуваме на 100% състезанията и ще търсим максимално добро представяне. При подрастващите три от гарнитурите имат балканиади, а една от тях - до 20 години, ще играе европейско първенство. Мъжете до 23 г. ще се пуснат на световни квалификации.
- Лесно ли е да се мотивират играчите, след като няма да участваме на олимпиадата?
- Този въпрос е за селекционера на националния отбор. Едва ли някой идва в тима, само за да играе на най-голямото състезание, защото който не се представя добре - отпада. Няма по-сериозен тест от това да играеш срещу най-класните отбори в света. Видяхте, че разполагаме с млади момчета, които показаха добри неща в първенството. С тях ще се работи сериозно, за да вървят напред.
- Успяхте ли да се адаптирате за новото ви назначение и започнахте ли вече работа по организацията на световното първенство в България и Италия през 2017-а?
- Нямам много време, за да се настройвам, защото състезанията идват. Доста хора мислят, че световното първенство е далеч, но не е така. Започваме постепенно с организацията. От една страна ще е по-трудно, защото има повече отбори, а и форматът е различен. От друга - Италия ще изнесе по-голямата част от тежестта на съвместното домакинство.
- Форматът на Световната лига е доста по-различен през тази година. Това добре ли е за нас?
- Ще се играят турнири, които са из целия свят. Лошото е, че са на различни места. Бързата аклиматизация с часовата разлика и климатът ще бъдат решаващи.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама