Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5468759 www.bgdnes.bg

Крадци изчезнаха по черен път в шуменско, полицаите не можаха да ги стигнат

През декември м.г. по идентичен начин се измъкнаха други крадци на кабели с два джипа със закрити номера

Крадци, опитали се да откраднат над 350 метра трижилен кабел на бТК от близкото до Шумен село Белокопитово, успяха да се измъкнат по черния път към язовира, защото полицейската патрулка затънала. Така униформените се отказали от преследването, стана ясно днес.

Реклама

За сега се знае само, че извършителите се движели с черен на цвят джип “Мицубиши Паджеро” с английски регистрационни номера. Водачът на джипа не спрял на подадения звуков и светлинен сигнал. После избягал с високопроходимия си автомобил по черния път.

Иззети са веществени доказателства, казаха от полицията. Случката станала на 28 април. Само за 10 минути, от 3.05 часа до 3.15 часа неизвестни отворили метални капаци на подземните шахти на улиците ”Александър Стамболийски” и ”Вела Пискова” и се опитали да изтръгнат кабелите. Полицаите от Шумен успели да засекат черния джип, но не успели да го стигнат със своята служебна астра. Само отдалеч видели и записали номера на паджерото, но не се знае дало табелите не са било поставени върху истинските за заблуда.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Подобна история стана около 20 декември м.г. в близкото до областния център село Дибич. И тогава кражбата беше предотвратена, но крадците успяха да се измъкнат с двата си джипа по черни пътища, по които служебните астри са безсилни. При бягството си дори блъснаха едната полицейска патрулка, огънаха ламарините й, но униформените не пострадаха.

Тогава и двата джипа бяха със закрити номера. Опитът за кражба не е разкрит и до днес.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама