Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5470606 www.bgdnes.bg

Главорезите на Ториното отиват на съд

Бруталните главорези Христо Христов, Георги Близнаков и Александър Гечев, които в края на февруари помляха с тупаници и железни палки Васко Наумов и бременната му съпруга Мария Димитрова на Околовръстното шосе в столицата, се изправят пред съда. От Софийска районна прокуратура заявиха, че обвинителният акт срещу тримата охранители на сочения като наркобос Ивайло Борисов-Ториното е вече готов и до края на седмицата трябва да влезе в съда.

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме УТРЕ в хартиеното издание на "България Днес".

Реклама

"Прокуратурата е готова и, както се казва на юридически език, в момента обвинението се прецизира. Разпитани са всички свидетели, събрани са достатъчно доказателства, изготвени са експертизи, като остава само магистратите да дадат ход на процеса", коментира пред "България Днес" говорителят на Районната прокуратура Николай Марков.
Безпричинният побой, който отнесоха бившият лекоатлет Наумов и половинката му на 24 февруари т.г., отприщи вълна от социално недоволство, след като жертвите на безскрупулните мутри публикуваха скандално видео в интернет. На потресаващите кадри се видя как скъпарски джип засича автомобила на Васко, след което от него излизат напомпани мъже. Без много да говорят, те се нахвърлят върху недоумяващия мъж и започват да го налагат с юмруци и метални палки. Няколко тупаника отнася и Мария, която през това време запечатва на лента бруталната агресия на т.нар. охранители. Минута след нападението главорезите влизат в колата си и потеглят с мръсна газ. На шосето с окървавено лице и три избити зъба остават Васко и изпадналата в шок Мария. Три месеца след инцидента младото семейство още не може да се пребори с преживения стрес и се надява на справедливост.


"Физически се възстановихме, но психически не. Ние сме обикновени хора, които попаднаха, за жалост, в обикновена ситуация за българската реалност", заяви пред вестника Наумов. Той коментира, че до ден днешен не може да си обясни нуждата на подобен тип хора да причиняват болка и да мразят всички. Според него явно, за да работиш като охрана на някой, който има проблеми със закона, трябва да си свиреп и зъл като обезумяло животно. Васко е категоричен, че ще се бори насилниците да получат най-тежкото наказание, което според Наказателния кодекс е 10 години затвор. Той заключи, че заедно със съпругата си задължително ще предявят граждански иск, като на този етап все още не са решили на каква стойност да е той.
Бруталните биячи бяха арестувани само няколко часа след инцидента на Околовръстното, след като сами отидоха да се предадат в полицията. Малко по-късно стана ясно, че те работели като частни охранители за Ивайло Борисов-Ториното, който е подсъдим заедно със Златомир Иванов-Баретата за наркотрафик. Крайслерът, в който те се возили, се оказа собственост на Борисов, който обаче по това време не е бил в него. Тримата имат предишни присъди за кражби, рекет, хулиганство и неплащане на издръжка. В момента Христов, Близнаков и Гечев са в кауша, където ще дочакат и старта на процеса срещу тях. Те са обвинени за нанасянето на средна телесна повреда и хулиганство, като по първото могат да отнесат до 10 г. затвор, а по второто до 5 г. Прокуратурата осъди строго престъплението на биячите, като заяви, че постъпката им скандализира обществото и била изключително брутален акт на насилие.

Оферта от прокуратурата

От официално изявление на прокуратурата стана ясно, че тя е готова да се споразумее с биячите, ако те се признаят за виновни и се съгласят да търкат нара 6 години. В противен случай делото ще се разглежда по общия ред, като тогава мутрите могат да отнесат и 10 г. зандан. Според държавното обвинение и събраните доказателства твърденията на главорезите, че били провокирани от Наумов, са неверни. Нещо повече! Те открито излъгали разследващите, че Васко ги бил замерил с бутилка вода, като станало ясно, че именно те са метнали шише по предното му стъкло.


Христо ГЕНАДИЕВ

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама