Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5471196 www.bgdnes.bg

Йорданка от Обединение: Блузата сама пламна върху тялото ми!

"Блузата, която бе подарък от дъщеря ми за осми март, сама започна да се изпепелява върху тялото ми. Бях в шок, имам свидетели, които видяха как върху нея се образуваха дупки от нищото." Това разказа възмутената Йорданка Стефанова от село Обединение, Великотърновско.

Жената се свърза с редакцията ни, за да разкаже какво й се е случило, тъй като не може да си обясни как може дрехи да се разграждат по този начин. Тя изпрати и блузата, която се оказа, че е съставена от 95% вискоза и 5% еластан.

65-годишната жена получила блузата, която е от трико, от дъщеря си като подарък за осми март тази година. Тя я облякла няколко дни по-късно и отишла да се види със свои приятелки. Когато се събрали, те седнали в беседка и започнали да си говорят.
"В един момент забелязах как по нея има дупки. Нито някой пушеше цигари наоколо, нито огън имаше или нещо друго, което да предизвика образуването им. Гледам една кафява пепел по блузата ми. Изтръсках я, имаше 3-4 малки дупчици, но тогава не се усъмних в нищо", казва жената.
При първото носене на блузата Йорданка решила, че тя е била невнимателна и сама е предизвикала странните дупки. Това обаче било опровергано след няколко дни, когато тя отново я облякла.
"След няколко дни я облякох наново, след като я бях изпрала. Така че е прана няколко пъти. Не е като да съм я обличала както е била получена. Пак бях с приятелки, които също видяха какво се случи. Първо почувствах леко парене на ръката. Погледнах да видя от какво се получава това и видях, че на самата блуза, на плата започна да се образува един кафяв слой отгоре. Не към кожата, а отгоре на повърхността на плата. Изтръсках го и видях, че едното място е започнало да гори, на другото има дупка. Страшно се паникьосах", разказва за преживяванията си Йорданка.
Тя веднага се съблякла и останала по грейката, с която била отгоре. Уплашила се ужасно и решила да не рискува, оставайки с опасната блуза.
"Втория път почувствах парене. Предният път дупките бяха в областта на корема. След това се образуваха на ръката. Между двете обличания не съм я носила близо седмица. Това образуване на дупки и горене става само като дрехата е върху човек. Трима свидетели имам, защото моите приятелки бяха до мен, като започна да става на пепел платът. При първия път също имаше свидетели", разказва загрижената жена. Тя обясни, че най-голямото й притеснение е, че не знае от какво се получава тази реакция. Като баба е загрижена, че такъв плат би могъл да се използва и за детски дрехи.
От Комисията за защита на потребителите пък обясниха, че стига да се подаде сигнал, те задължително ще разгледат случая.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама