Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5471330 www.bgdnes.bg

Нова мода: Телефонни измамници: Имаш нямаш син, давай 18 000 лв иначе ще ти отрежем ушите

Телефонните измамници стават все по-нагли и вече дори заплашват жертвите си, ако откажат да дадат пари, предупредиха днес от полицията в Шумен. Във вторник са направени три опита да бъдат заблудят възрастни жени, че техен близък е пострадал и са нужни пари за лечение, но успели само в един. Прибрали 2000 лв. от 72-годишна шуменка, макар че искали 12 000.

Другите две жени се усетили и се обадили в полицията. Едната дори била заплашена и била много притеснена да не би непознатите да знаят адреса й, защото в стария телефонен указател на града са вписани и улиците, и да я нападнат. Казали й по телефона, че са нужни 18 000 лв. за лечението на сина й. Жената обаче отсякла, че няма син. Тогава алоджиите преминали към заплахи:. „Имаш нямаш син, давай 18 000 лв иначе ще ти отрежем ушите”.

Реклама

Третата жена се вързала. 72-годишната майка изгоряла с 2000 лв. по познатия сценарий. Нейният син работел в жп -то и при разговор с непознатия мъж, които по обяд във вторник й се обадил по телефона, тя неволно съобщила това. И сценарият проработил.
Мъжът се представил за лекар и съобщил, че на жп гара Каспичан възникнал пожар, при който синът й бил с 40 процента изгаряния. Имало опасност да ампутират крака му и се налагала спешна операция. Нужни били 12 000 лева. Жената казала, че няма толкова. Уговорили се да даде колкото има, като за нейно удобство щял да прати до дома й мъж от болничното заведение, на когото да предаде парите. Жената събрала 2000 лв. и попитала как ще познае пратеника. „Ти се покажи на балкона, той ще ти махне с ръка и тогава ти пусни парите”, дал указания „лекарят”.

Така и станало. Жената пуснала парите на напълно непознатия мъж, които й махнал. Малко по-късно установила, че е измамена и подала сигнал в полицейското управление.

Реклама
Реклама