Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5471542 www.bgdnes.bg

Внукът на Фидел Кастро - модел на "Шанел"

Френската модна къща “Шанел” направи за първи път ревю в Куба. Заради него в столицата Хавана пристигна главният дизайнер и творчески директор на компанията Карл Лагерфелд. Той представи последната си круизна колекция на екстравагантно ревю, което премина през пешеходната улица Paseo del Prado на метри от морето.

Това е поредното събитие в Куба, което може да се определи като “историческо” по пътя на страната към подобряване на отношенията със Запада и към демократизация, съобщи Ройтерс.

Реклама

Основни акценти в ревюто бяха характерните за острова сомбрера, пури и стари автомобили. Сред изненадите в него беше младият модел Антонио Кастро - един от внуците на Фидел Кастро, който също се включи в дефилето.

За да видят историческото събитие, в столицата Хавана пристигнаха актьорите Вин Дизел и Тилда Суинтън. Достъпът до ревюто беше само с покани. Стотици кубинци го наблюдаваха от терасите на домовете си, като махаха с ръка на моделите. На края на ревюто се появи и Карл Лагерфелд, който носеше сако с пайети, черни ръкавици и вратовръзка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама