Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5471814 www.bgdnes.bg

“Байерн”: Чувстваме се измамени

При спазване на сценария от последните 2 г. “Атлетико” (М) трябва да спечели Шампионската лига

Пеп Гуардиола пак се провали. И в третата си и последна година начело на “Байерн” той отпадна на 1/2-финал в Шампионската лига.

Реклама

Баварският гранд би с 2:1 “Атлетико”, но след 0:1 в Мадрид бе елиминиран от “дюшекчиите”. В предишните 2 сезона “Байерн” бе спрян от “Реал” (М) и “Барселона”, които след това спечелиха трофея. Тъй че при окончателно потретване на сценария ще следва първа титла за “Атлетико”.

Преди реванша Пеп обяви, че отпадане няма да означава провал на престоя му в Мюнхен. В Германия обаче повечето хора са на точно обратното мнение.

След мача в Мадрид на “Байерн” му бе виновна неокосената и суха трева. Сега пък бе намерено оправдание в главния съдия Джунейт Чакър. И този път с основание.

Босът на германския гранд Карл-Хайнц Румениге обвини турчина, че не е отсъдил засада при паса на Фернандо Торес за гола на Антоан Гризман, а освен това определи дузпата за “Атлетико” като несъществуваща.

“Чувстваме се измамени. Голът на “Атлетико” беше от засада, а нарушението за дузпата бе извършено извън наказателното поле. Този съдия свири два мача в рамките на седем дни и не знам дали това е редно с оглед на важността на този двубой. Дори делегатът на срещата ми каза, че отсъжданията на главния рефер са срамни”, избухна Румениге.

Чакър ръководи първата част от другия полуфинален сблъсък “Манчестър Сити” - “Реал” (М).

Реклама

Торес пропусна дузпата за “Атлетико”, а същото преди това направи Томас Мюлер

“Ако беше станало 2:0, щеше да е много трудно за нас. Това бе мачът в кариерата ми срещу най-добър отбор”, заяви щастливият аржентински треньор на “Атлетико” Диего Симеоне.

“Грозният футбол победи най-красивия в цял свят. Единственият случай, в който се докоснаха до топката, беше при гола им. Нашият съперник игра в типичния си стил. Те просто наказаха грешките ни. Ние показахме с представянето си, че сме най-добрият отбор в света”, категоричен бе чилийският халф на “Байерн” Артуро Видал. 

Реклама
Реклама
Реклама