Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5473003 www.bgdnes.bg

Иззеха боен арсенал от къща и автосервиз в Лехчево (снимки)

Полицаи от Монтана откриха боен арсенал в къща и автосервиз, собственост и обитавани от 48-годишния А.К в село Лехчево, съобщи mvr.bg.

От адреса са иззети ловна пушка "ИЖ", 1010 патрона за автомат „Калашников”, 13 метални кутии с надпис "ловен барут", съдържащи прахообразно вещество, и 2 пластмасови кутии с общо 137 капси за ловни патрони; 4 респиратора - тампони за заглушители за огнестрелно оръжие и огнепроводен шнур с дължина 2,40 метра.

Реклама

В недвижим имот, обособен като автосервиз, стопанисван от мъжа, са намерени и иззети над 1 000 боеприпаси за ловно и бойно оръжие от различен калибър, пистолет с надпис „Р 38” с 3 празни пълнителя за него, самоделно изработен пистолет, разглобена самоделна пушка с пълнител към нея, самоделно изработен пистолет с две цеви и открити ударници, цев за пистолет, 14 гилзи с невъзпламенен капсул, затвор за ловна двуцевна пушка с хоризонтално разположение на цевите, мерник за автомат „Калашников”, заглушител за оръжие, 3 буркана непълни с черни на цвят гранули, тротилова пресовка, капсул детонатор.

А.К. е задържан в рамките на 24 часа, образувано е досъдебно производство в РУ Монтана, работата по което продължава под ръководството на прокуратурата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама