Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5473457 www.bgdnes.bg

Треньорът на Тайсън Фюри: Кубрат Пулев ще нокаутира Чисора

Кубрат Пулев ще нокаутира Дерек Чисора, прогнозира треньорът и чичо на световния шампион по бокс в тежка категория Тайсън Фюри - Питър. Двубоят за европейската титла по бокс в тежка категория е в събота. Домакин е Хамбург (Гер), а мачът ще се предава пряко по Диема Спорт.

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме УТРЕ в хартиеното издание на "България Днес"!

Реклама

Специалистът познава отлично следващия съперник на Кобрата. Той изгради печелившия план на своя боксьор, който отказа в десетия рунд Дерек Чисора през 2014-а.

"Пулев ще спечели най-вероятно с нокаут - сподели пред "България Днес" Питър Фюри. - Най-добрите дни на Дерек Чисора вече са минало. Той залязва. Всеки път когато излиза срещу сериозен противник - губи. Ако Пулев го намира с прави удари, като влиза и излиза от обсега на Чисора, ще го приключи в средните рундове. За мен Кубрат ще победи с отказване. Тайсън използва своите боксови умения и предимства в мача през 2014-а. Контролираше срещата. Всичко беше лесно. Тайсън не се заместваше в размени. Просто залагаше на истинския бокс. Чисора не беше способен да направи нищо. Влиза в близка дистанция. Бори се. Умее да пресира. Атакува с прави удари, после търси тялото и накрая завършва в главата. Обича да прикляка и да атакува с десен крос. Не е експлозивен боксьор, нито удря чак толкова тежко. Пуска доста удари. Нивото му е нормално, но все пак притежава някаква мощ."

Питър Фюри вече започна да гради тактиката за реванша на своя племенник срещу Владимир Кличко. Те ще се бият на 9 юли в Манчестър.

"Тази среща ще бъде различна - обясни наставникът. - Работим върху различни неща. Лагерът за Тайсън започна преди две седмици. Подготвяме нов план. Тайсън ще има въздух през целия мач. Той е боксьор, който може да играе 12 рунда. Няма да има никакви проблеми с кондицията. Владимир Кличко ще пуска повече удари и ще атакува. Мачът ще е различен. Вероятно ще се стигне до нокаут."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама