Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5473543 www.bgdnes.bg

30 бона глоба за обирджията на Маджо

С глоба от 30 бона вместо затвор се размина автоджамбазинът, посегнал на Младен Михалев-Маджо. Иван Янински-Шумахера извърши наглата кражба преди два месеца.
Заедно с двама свои авери той засякъл поръчковото "Ауди S8" на Маджо в центъра на София. Возилото се използва като ескорт към новия „Мерцедес“ S класа на основателя на СИК, в който се вози при посещенията си у нас. И двете лимузини имат най-висока степен на бронировка, която им позволява да издържат на стрелба с автомат или гранатомет. Цената им е няколкостотин хиляди евро. Така при инцидент на пътя босът на СИК във всеки един момент може да се прехвърли във втората кола без опасения за живота си.

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме в хартиеното издание на "България Днес"

Реклама

В момента на кражбата Маджо не е в София. Затова бронираното „Ауди“ няма охрана. Това позволява на Иван Янински за секунди да блокира алармената инсталация със специална „тапа“. Докато двамата му придружители дебнат за ченгета, той набързо разбил ключалката с най-обикновен тирбушон. След това с помощта на специален уред успява да блокира софтуера на скъпата лимузина, който изисква пръстов отпечатък, за да се запали двигателят. Зарадван от лесния удар, Янински веднага откарал скъпото возило в специално нает гараж в столичния квартал "Младост". Там колата трябвало да престои няколко седмици, докато се изготвят фалшиви документи. С тях аудито трябвало да бъде пратено към Грузия, откъдето имал поръчка за точно такъв модел. Схемата за нелегалното изнасяне на Шумахера е отработена перфектно, разкриват ченгета. По канала всеки месец се изнасят поне 5-6 поръчкови лимузини.


Оказало се, че легендарният автокрадец този път си е направил сметката без кръчмаря. Няколко часа след кражбата Маджо вдига под пара своята охрана, за да търси колата. Яките момчета на сикаджията моментално се свързали с автокрадците в София с любезно уведомление, че този път са ударили неподходящия човек. Първи в капана им паднал един от съучастниците на автоджамбаза, който отнесъл здрав бой. Новината бързо стига до Шумахера, който побързал да се предаде сам в полицията, оставяйки лимузината обратно на старото й място. Ченгетата, които месеци наред го издирвали под дърво и камък, останали като гръмнати, защото кражбата още не била обявена при тях. По съвет на своите адвокати Маджо така и не пожелал да подаде официално оплакване, обясняват запознати. Така си спестил необходимостта да ходи на разпити и разпознаване в полицията. Така Шумахера успява за пореден път да се размине без сериозно обвинение въпреки самопризнанията си. Навик, който автоджамбазът има от години. Ченгета припомнят, че срещу него в момента има над 40 разследвания, но нито едно не е приключило. Вместо в затвора той успява да се споразумее да плати глоба за гафа. Санкцията според източници от подземния свят е 30 хиляди лева. Сума, която Шумахера ще си навакса само за няколко седмици, обясняват запознати. Заедно с екипа си Янински в момента е най-оборотният автокрадец в столицата. Специалитет му са "Ауди Q7", както и BMW. В зависимост от състоянието на лимузината тя се продава или за части, или се изнася в чужбина. И в двата случая Янински си докарва минимум 15-20 хиляди лева печалба.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама