Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5473578 www.bgdnes.bg

Легендите на ЦСКА на нож

Легендите на ЦСКА отново са разединени навръх 68-годишния рожден ден на клуба.
Вчера бе организирано скромно тържество на "Армията", но дори и хубавият повод не успя да събере най-славните играчи на "червените". Голяма част от тях дори не говорят помежду си, въпреки че заедно са писали историята на най-големия българския клуб.
Сред ветераните има сериозно разединение за бъдещето на ЦСКА. Част от тях твърдо подкрепят сегашния благодетел Гриша Ганчев, а други са твърдо "за" плана на Васил Божков да оздрави автентичното дружество. Въпреки че Ганчев всячески се опитва да докара ПФК ЦСКА до фалит и после да преоблече в червени фланелки ловешкия "Литекс", той има верни поддръжници.
Начело на твърдите фенове на Ганчев са имена като Димитър Пенев, Георги Велинов, Пламен Марков и Стойчо Младенов. По принцип Пенев и Джони гледат да се разбират с всяка власт на "Армията" и подкрепата им към Ганчев не е изненада. Марков пък е ходещото дружество ФК ЦСКА на Ганчев, чрез което "червените" се опитваха да участват в първенствата. А Стойчо Младенов наскоро изказа пълната си подкрепа за Гришата, без значение от решенията му за бъдещето на клуба. "Гриша Ганчев е единствената ни надежда да се оправят нещата в ЦСКА - смята Стойчо. - Всички сме зад него. Каквото и решение да вземе, ние сме задължени да го подкрепим."
ДГриша Ганчев е сериозен човек и го е показал във футбола и в много други спортове - борба, бокс и други - казва пък Димитър Пенев. - Няма да се откаже, ще продължава да гради.У
От другата страна на барикадата са имена като Георги Димитров-Джеки, Петър Жеков и донякъде Паро Никодимов, Спас Джевизов и Георги Илиев-Майкъла. И на първо място, разбира се, Христо Стоичков, който ненавижда Ганчев. Най-остри в изказванията си към настоящото ръководство са Жеков и Джеки, докато другите не смеят открито да критикуват Гриша Ганчев. Всички те обаче са твърдо за оздравяването на настоящото дружество и против всякакви трансформации и сливания. "Нямам думи за случващото се в ЦСКА - каза наскоро Жеков. - Въпреки всичко аз съм оптимист. Все пак си мисля, че Васил Божков и феновете няма да оставят нещата така. Истинският клуб е на път да бъде убит, заради това хората ще се намесят. И за финал бих казал следното нещо на настоящите ръководители - нито един привърженик на ЦСКА няма да припознае "Литекс". Това да ви е ясно!"
"Разбрах от медиите, че борец е станал изпълнителен директор - каза пък Джеки. - Но аз наистина не знам вече какво става с този клуб. В ЦСКА е пълно безвремие, не се знае дали клуба ще го има въобще скоро, а някои се радват, че сме на първо място във "В" група. За рождения ден няма дори кой да организира някакво честване и да уважи традицията. Сигурно ще празнуват само петимата, които са на власт."
Бившият изпълнителен директор Георги Илиев-Майкъла е твърдо за оздравяване на настоящето дружество без значение от собственика. "ЦСКА трябва да е в "А" група - каза Майкъла пред "България Днес". - Оздравяването е напълно реално. Всякакви други трансформации ще бъдат нещо изкуствено, това няма да е ЦСКА. Клубът може спокойно да печели пари и да харчи разумно. На година могат да се изкарват по 5-6 милиона лева."
"Ако намеренията на Васил Божков са сериозни, а и щом официално го е заявил, значи е така, то няма какво да го коментирам - каза Паро. - Естествено, че бих подкрепил оздравяване на настоящия клуб."
Така войната между ветераните на ЦСКА продължава с пълна сила. Докъде ще стигне тя и ще намерят ли сили да се обединят в името на клуба, тепърва предстои да видим.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама