Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5473761 www.bgdnes.bg

Шест рок икони на една сцена

Боб Дилън, Ролинг Стоунс, Дъ Ху, Нийл Йънг, Роджър Уотърс, Сър Пол Маккартни – шест легенди на рока са потвърдили, че ще излязат за първи път на една сцена в три поредни вечери на октомври в Desert Trip (Пустинно пътуване)

Мястото - Индио, Южна Калифорния, на терена на „Емпайър Поло Клъб“, където ежегодно се провеждат фестивалите „Коачела“ и „Стейджкоуч“, или иначе казано - на 45 минути с кола от Палм Спрингс и на два часа от Лос Анджелис. Времето - от 7 до 9 октомври.

Реклама

Организаторите Голдънвойс казват, че билетите ще бъдат пуснати в продажба от идния понеделник и цената им ще варира - от 199 до 1599 долара.

Няма друго такова шоу

Според ветераните в музикалната индустрия, това ще е концертът на всички времена.

"Не ми идва на ум друго такова грандиозно шоу, като това“, казва Джим Герино, ловец на таланти и промоутър.

"Замисли се - Дилън и „Стоунс“ откриват фестивала в петък, Йънг пък открива в събота с Маккартни, в неделя закриват - Дъ Ху и Уотърс – шегуваш ли се човече?! Това е невероятно!“

Лос Анжелис Таймс отбелязва, че интересът към концерта е огромен. Изданието цитира президента на Голдънвойс Пол Толи, който обяснява, че към него буквално се сипят предложения да се включат и изпълнители от ранга на Лед Цепелин и Брус Спрингстийн.

Пред Лос Анжелис Таймс Толи споделя, че целта му била в концерта да участват изпълнители, които са фактор за формирането на рок културата на няколко поколения, но в същото време продължават активно да ходят на турнета, да композират, да вадят нови хитове.

Реклама

"Музикални легенди, които още творят, които са активни, излизат на концерти и се говори за тях“, казва той.

"Всички ме знаят, като човек, който обича да свързва музиканти, да събира разпаднали се банди“, добавя той и ни напомня, че сцената на „Коачела“ е била свидетел как групи като Guns N’ Roses, OutKast, LCD Soundsystem and Rage Against the Machine се събират за да забият отново заедно.

„Избрах точно тези шест имена, защото не исках да е поредния концерт, а да бъде грандиозно шоу, да се запомни, да бъде УАУ!“

Реклама
Реклама
Реклама