Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5475522 www.bgdnes.bg

Деси Слава пее, орлицата лапа сьомга

"Лудогорец" вече се подготвя за празненствата около петата поредна шампионска титла.

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме УТРЕ в хартиеното издание на "България Днес"!

Тимът трябва да спечели само точка срещу "Локомотив", за да стане недостижим лидер и на теория още утре. В Разград вече обмислят кога да организират тържеството по случай най-ценния трофей в българския футбол.
До края на шампионата на "Лудогорец" им предстоят още две домакински срещи. Идната сряда (11 май) отборът на Георги Дерменджиев посреща "Пирин". Срокът дотогава е твърде кратък и по всяка вероятност церемонията по награждаването ще бъде отложена за предпоследния кръг. На 21 май (събота) "Лудогорец" е домакин на "Берое". Още от следващата седмица започва организацията за голямото събитие в Разград.
Официалната церемония по награждаването ще се състои веднага след мача, като за нея ще бъде поканен президентът на БФС Борислав Михайлов, както и спортният министър Красен Кралев. След официалностите по традиция собствениците братя Домусчиеви възнамеряват да организират и концерт с фолк изпълнители. щ1 в списъка е чалга звездата Деси Слава, която е любимата певица на клубния бос. Тя вече е пяла на "Лудогорец Арена", а няколко пъти е веселила Домусчиеви и на частни партита. Десито признава, че не разбира много от футбол, въпреки че имаше връзка с бившия играч на "Славия" Галин Иванов. Сега фолк фурията излиза с 18 години по-младия от нея шампион по бокс Благой Найденов. Вероятно той също ще присъства на шампионското награждаване, тъй като е в добри отношения с доста футболисти.


Покрай петата поредна титла ще облажи и талисманът на "Лудогорец" - орлицата Фортуна. Пернатото животно лети преди всеки домакински мач над терена и засега това носи единствено успехи в родния шампионат. Любимото лакомство на птицата е сьомга, но не отказва също крехко пилешко или заешко месо. Дресьорът й Хуан Бернабе възнамерява да я угои с двойна доза мръвка по повод празника, който се очертава в Разград. Фортуна все още е девствена, но вече е полово зряла и е възможно скоро да бъдат направени опити да отгледа свое потомство.
Футболистите в зелено също ще напълнят здраво джобовете си. За шампионска титла Кирил Домусчиев им е обещал по 50 хиляди лева на калпак. Отделно сумата се завишава за всяка точка преднина, която "Лудогорец" натрупа пред втория в класирането, в случая "Левски". До вчера разликата беше 14 точки, което би означавало близо по още 14 бона на човек. Солидна премия е предвидена и за старши треньора Георги Дерменджиев, който буквално възроди "орлите" след завръщането си в Разград. Клубният бос Георги Дерменджиев е изключително доволен от работата на специалиста и смята да го поощри яко, като стойността на пачката се пази в дълбока тайна. По всяка вероятност тя ще е по-голяма, отколкото ще получат играчите.
След спечелването на титлата в съблекалнята ще бъдат обявени и бонусите за предстоящото участие в евротурнирите. Премиране ще има влизане в групите на Шампионската лига или за участие в груповата фаза на втория по сила турнир - Лига Европа. При всякакво по-ранно отпадане допълнителни бонуси няма да се раздават. Това има за цел да стимулира отбора, за да не се повтори кошмарът от миналата година с ранното отпадане от анонимния тим "Милсами".
Треньорът Георги Дерменджиев обеща до края на сезона да даде шанс на много млади момчета от школата. Почти сигурно утре обаче той залага изцяло на титулярния си състав. В същото време десният бек на "Локомотив" (Пд) Пламен Крумов със сигурност пропуска утрешното домакинство. 30-годишният футболист тренира на облекчен режим и не е успял да се възстанови от комоциото, което получи. Очаква се Крумов да е готов за дербито с бившия си клуб "Левски", което е на 10 май на "Герена". Трайно контузените Димо Бакалов и Николай Димитров също отпадат от групата на "железничарите". Рефер на двубоя на "Лаута" ще бъде Драгомир Драганов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама