Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5476326 www.bgdnes.bg

Пламен Бобоков със златна значка и звание "почетен гражданин на Русе"

Крупният индустриалец и меценат Пламен Бобоков бе удостоен със званието “почетен гражданин на Русе” в навечерието на 6 май, празника на града.

Собственикът на “Приста ойл” получи двойно признание от съгражданите си. На тържествен концерт в Доходното здание Бобоков стана почетен гражданин, като престижното звание му връчи лично председателят на Общинския съвет проф. Христо Белоев.

Реклама

По-рано през деня на официална церемония в сградата на общината бизнесменът бе удостоен и с отличието “Златна значка - Русе” от кмета на града Пламен Стоилов.

Престижните отличия са присъдени на Пламен Бобоков за приноса му в развитието на икономиката, инфраструктурата и културата на Русе, както и за щедро дарителство.

Освен със сериозния устойчив международен бизнес, който притежава и ръководи заедно с брат си - Атанас Бобоков, самият Пламен Бобоков или братята заедно стоят зад редица обществени каузи. Тяхно дело са изграждането и издръжката на християнския център в кърджалийския манастир “Успение Богородично”, паметника на светите братя “Кирил и Методий”, дарен на българите в Одеса, проекта за подкрепа на духовните и културните ценности на фондация “Братя Бобокови” - “Прекрасният Северозапад” , възстановяването на църквата “Всех Светих” в Русе, международния фестивал за съвременно изкуство “Процес – Пространство”, който тази година отбелязва 25-ата си годишнина, и много други.

Дело на братя Бобокови е и изграждането на “Булстрад Арена” - първата частна многофункционална зала в Югоизточна Европа, част от голям проект за възраждането на Русе и превръщането му в притегателен център за културни, спортни, обществени, конгресни и бизнес прояви на Дунавския регион. 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама