Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5510797 www.bgdnes.bg

Йосиф Сърчаджиев за Алекс: Бях лош родител!

Тежи ми, че не си говорим с дъщеря ми

"Тежи ми, че не си говорим с дъщеря ми Александра. Не съм я гледал по телевизията, защото следя само новините, нищо друго."
С тези думи актьорът Йосиф Сърчаджиев се обвинява, че не може да се обади на рождения ден на извънбрачната си дъщеря Александра Сърчаджиева, която в петък ще навърши Христова възраст - 33 години.
"Не бях добър родител за децата си. Добре, че израснаха добри хора, защото от работа нямах много време да им обръщам внимание. Но продължавам да се боря с демоните си", сподели още актьорът.


Само преди дни - на Великден, Сърчаджиев поиска прошка от близките си за всички прегрешения към тях. Попитан от колегите си дали се е обаждал на извънбрачната си дъщеря да й честити празника, 71-годишният творец обяснил, че тя не иска да го чува, а на него му е много болно от това.
"Преди време Алекс беше казала, че се срамува от факта, че именно той й е баща. От тогава Йосиф не търси контакт с нея", обясни колежка на Сърчаджиев, която той режисира в последната си постановка - "Фалфстаф и веселите съпруги".
Над две десетилетия Йосиф Сърчаджиев отричаше изобщо, че има дъщеря, макар да бе публично известна връзката му с покойната Пепа Николова, майката на Александра Сърчаджиева. Очевидно в крайна сметка в душата на актьора нещо се е пречупило и той търсел начин да помоли Алекс за прошка. Не случайно именно на Възкресение актьорът заяви в телевизионно предаване: "Прощавайте! Искам да кажа това на близките си, защото по-често съм зъл с тях, държа се като дявол". Той нямаше как да спомене името на дъщеря си, защото това е много лично, а и щеше да си докара семейни скандали със съпругата си, режисьора документалист Райна Томова, и с другите си две деца - Ани и Пролетсин, коментираха запознати с драмите в семейството.


Все пак Сърчаджиев, който през 2004 г. получи тежък инсулт и едва оживя, е категоричен, че не се страхува от смъртта, но преди това има да свърши много неща на земята, като това да си "отиде" с прошка в душата.
"Сега съм отшелник отново. Когато нямам работа в театъра, съм в Кирчево. Там засадих вече няколко асми от сорта "Болгар" и съм много доволен от работата си", обяснява Сърчаджиев.
Откакто живее втори живот, той си копае градинката, а в почивката пие по малко биричка.
"Сивотата и простащината в България постоянно ме измъчват. Внимавам в общуването с хората и го правя само с дебели ръкавици", казва Йоско.
Той разказва, че всеки ден, ако не е в столицата, денят в селската му къща започва от 6,30 ч. Един час прави гимнастика, важна за възстановяването след тежкия инсулт. После разхожда кучето Принц, кара колело и плува.
"Чета много бавно, пиша някои неща, свързани със себеусещането ми. Нали знаете, силно обичаме да се самообичаме", споделя през смях актьорът режисьор Йосиф Сърчаджиев.

Лили АНГЕЛОВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама