Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5530265 www.bgdnes.bg

Франция загуби Варан

Защитникът на "Реал" (Мадрид) Рафаел Варан окончателно отпадна от сметките на домакина Франция за предстоящото европейско първенство. Оказа се, че контузията в бедрото му е по-сериозна от очакваното и той няма да успее да се възстанови навреме за турнира. 23-годишният играч бе твърд титуляр в схемата на треньора Дидие Дешан. Въпреки крехката си възраст Варан вече е записал 28 мача и 2 гола за първия отбор на Франция.
"Петлите" вече намериха заместник на травмирания футболист. Това е Адил Рами, който миналата седмица вдигна трофея в Лига Европа с отбора на "Севиля". 30-годишният бранител има 27 мача за родината си. Любопитно е, че той не е получавал повиквателна за националния от 2013 година.
Проблемите в защитата на Франция не свършват дотук. Дешан няма да може да може да разчита и на Мамаду Сако от "Ливърпул". Той бе наказан заради положителна допинг проба в края на април. Вече стана ясно, че в офанзивен план ще отсъстват Карим Бензема, който е разследван за изнудване, както и Франк Рибери, който сам напусна състава.
Франция е в група "А" на Евро 2016 заедно с отборите на Румъния, Албания и Швейцария.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама