Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5530588 www.bgdnes.bg

ЦСКА купонясва при Батков

ЦСКА поля Купата на България при... Тодор Батков. "Червените" вдигнаха шумен купон до зори в чалготеката на едноименния син на доскорошния собственик на "Левски". "Армейците" изиграха незабравим финал и победиха с 1:0 "Монтана" пред рекордните 35 000 фенове на стадион "Васил Левски". Толкова публика на мач между български отбори не е имало от далечната вече 1998 г., когато на вечното дерби с "Левски" имаше близо 50 000 души.
Пред очите на Христо Стоичков и Гриша Ганчев "червените" тотално надиграха "Монтана" и само късметът спаси отбора на Емил Велев-Кокала от по-тежка загуба. Феновете бурно аплодираха и скандираха името на Камата. Стадионът изригна и на полувремето, когато на терена излезе друг голям цесекар - боксьорът Кубрат Пулев, който бе награден за победата си над Дерек Чисора. След мача футболистите дефилираха с купата пред всички препълнени червени сектори на стадиона. Феновете направиха запомняща се хореография в началото на мача. Стадионът бе оцветен в огнени цветове, а сектор "Г" опъна огромен транспарант с надпис "Дори осъдени на смърт не искахме пощада - бяхме с ЦСКА и в 9-те кръга на ада".
Третото полувреме започна с нощна обиколка на героите в червено, качени на специален открит автобус. Футболистите дефилираха с купата из центъра на София и пяха песните на агитката заедно с хилядите фенове. Парадът приключи пред Народното събрание, където играчите се качиха на клубния автобус. Купонът продължи в хитовата дискотека на Тодор Батков-младши в хотел "Маринела". Наскоро Батков вбеси всички левскари, наричайки феновете проститутки и добави, че "сваля шапка" на ЦСКА.
Без треньора Христо Янев играчите вдигнаха шумен купон, към който се присъединиха и абитуриенти. Полуголи танцьорки се кълчеха около носителите на купата, а поздравите за героите не спираха. В чест на "червените" глас извиси и Тони Стораро, който е сред любимите чалгаджии на "Армията". Преди време феновете често припяваха хита му "Отличен 6", след като ЦСКА би 6 пъти поред големия си съперник "Левски". Най-активен на дансинга бе Момчил Цветанов-Шивача, който не можеше да се отърве от загорели фенки, които не спираха да се снимат с него. Футболистите заложиха на отлежало уиски и енергийни напитки, след като получиха разрешение от треньорите да са забавляват както си знаят. Музикантите и служителите в заведението също не пропуснаха да се включат в шампионския купон. Купонът продължи до сутринта и героите прекараха вчерашния ден в заслужена почивка. 


Треньорът на ЦСКА Христо Янев посвети първия си голям трофей на благодетеля Гриша Ганчев. "Мечтаехме за този момент, но много малко вярваха в нас - каза Янев. - Без тези хора на трибуните ние сме никои. Себераздаването от момчетата беше огромно. Те са великани просто. Гриша Ганчев направи невъзможни неща. Ако не беше той, нямаше да ни има. Тази купа е специално за него, за екипа, за тези момчета." 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама