Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5531108 www.bgdnes.bg

Синът, задържан за бруталното убийство на майка му в Сеноклас: Злите сили я убиха

Веселин Стайков, който бе задържан за убийството на възрастната си майка Гира Стайкова от маджаровското село Сеноклас, ще остане за постоянно в ареста. Това реши днес Хасковският окръжен съд, съобщи haskovo.net.

59-годишният мъж е задържан на 22 май. Два дни по-рано той отишъл да играе карти с комшия и му разказал, че майка му изчезнала. Съседът останал изумен, тъй като 87-годишната жена била трудно подвижна. По-късно трупът на старицата бил открит захвърлен в чувал в къпинак край селото. Изненадващо тялото на бабата било голо от кръста надолу.

Реклама

Няма данни за изнасилване, категорична бе наблюдаващият прокурор Дарина Славова. Причината за смъртта е съчетана травма от удари по тялото, имало и следи от душене. Убийството е извършено на 19 срешу 20 май.

Какво е провокирало Веселин да посегне на майка си така и не стана ясно. Пред разследващите той демонстрирал неадекватно поведение и обяснил, че злите сили я убили. Още от Нова година в очите й имало червени светлини.

Въпреки поведението си, Веселин не е освидетелстван. Дни преди престъплението той се консултирал с лекар. Медикът установил, че хасковлията, който е бивш служител на ПИМ, е изпаднал в депресия и му предписал лекарства. В последната си дума пред съда той заяви: „Искам да съм вкъщи“. Това обаче не разколеба мнението на съдия Жулиета Серафимова. Тя бе категорична, че събраните на този етап доказателства налагат извода, че обвиняемият е извършител на тежкото умишлено престъпление. Магистратът взе предвид факта, че предвиденото по закон наказание е минимум 15 г затвор, а максималното е доживотен затвор без право на замяна. Освен това съдът прецени, че Веселин може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Решението на хасковския съд подлежи на обжалване пред Апелативния в 3-дневен срок.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама