Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5531215 www.bgdnes.bg

Радина без сутиен на аскеерите

Бременната половинка на Деян Донков през сълзи обяви, че слиза от сцената

Бременната в седмия месец Радина Кърджилова бе атракцията на вечерта в театър "Българска армия", където за 26-и път фондация "Академия Аскеер" раздаде своите награди. 29-годишната красавица дойде придружена от мъжа си Деян Донков.
Радина бе избрала за вечерта дълга черна рокля на италиански дизайнер, под която прозираше липсата на сутиен. Това предизвика доста коментари сред мъжката част на публиката. Присъстващите завистливо отбелязаха даденостите на актрисата, на които може да се радва Деян Донков.
"Ще дам приза за изгряваща звезда, който ми е много скъп", каза Радина и се прегърна с председателя на фондацията Милен Миланов. Преди това звездата от Военния се разцелува със сълзи на очи с шефа на театъра Мирослав Пашов, който с ръкопляскания изпрати талантливата девойка в залата. "Дано си щастлива и успешна и като майка, както си на сцената при нас", пожела на Радина Стефка Янорова, която също посрещаше гостите във фоайето.
С пищност, усмивки и красота вчерашната церемонията на аскеерите бе посветена на Уилям Шекспир и Мигел де Сервантес, на които светът отбелязва 400 години от кончината.


Сладък конфуз и добро настроение по средата на представлението сътвори любимият комик на малки и големи Герасим Георгиев-Геро. При връчването на наградата за най-добра женска роля той бодро я обяви за най-добра мъжка роля. Жорета Николова, която грабна приза за изпълнението си в "Слугините" в Народния театър на режисьора Диана Добрева, след кратко колебание и елегантно подканяне от неизменния водещ Веселин Ранков с репликата: "Хайде, ти си мъжко момиче", започна благодарствената си реч с думите: "Сцената винаги е изпитание за нашето мъжество." Геро осъзна каква грешка е допуснал, пламна от срам, прекръсти се и след връчването на наградата на Жорета напусна бързо-бързо сцената.

Реклама


"Съсипа ме този мой гаф! Веднага като сгреших, си помислих, че от притеснения свалих поне три кила", пошегува се пред "България Днес" актьорът.


На сцената на Военния театър не се появиха двама души, за да получат високото признание на "Академия Аскеер", което се връчва всяка година на 24 май. Това беше Леонид Йовчев, удостоен с приза за най-добра мъжка роля в пиесата "Гео" по романа на писателя Христо Карастоянов "Една и съща нощ" в Народния театър, както и режисьорът Александър Морфов за авторския си спектакъл "На ръба". Неговата награда взе колегата му - актьорът Валери Йорданов.


Призът за цялостен принос към театъра бе за обичания от поколения зрители актьор Борис Луканов. Той е изиграл стотици роли на сцената, телевизията и киното, заслужил артист и носител на орден "Кирил и Методий" III степен.

Лили АНГЕЛОВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама