Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5531542 www.bgdnes.bg

Петко Сертов върти търговия с ВиК тръби

Колегите му във фирмата го крият от медиите

Бившият шеф на ДАНС Петко Сертов, който се прочу с 40-дневното си изчезване в Гърция, е станал управител на фирма за търговия с пластмасови тръби за ВиК, машини и оборудване, показа справка в Агенцията по вписванията.

Съдружници в дружеството “Конти интернешънъл” са живеещият в САЩ българин Милен Косев и македонката Виолета Апостоловска. Косев е роден в Сливен, но от години живее в Гилбърт, щата Аризона. Там се занимава с дребни ремонти. От лиценза му става ясно, че негов специалитет са личното отстраняване на течове по водопроводи и ремонт на домашни климатици. Съдружничката му няма опит във ВиК сектора, влиза с 5 хил. лв. във фирмата, пише в. “България днес”.

Реклама

Екип на “24 часа” потърси Сертов на новото му работно място. Според портиера на тузарската офис сграда там нямало такава фирма. Запитан обаче дали Сертов работи там, мъжът веднага посочи етаж. “Тук няма нито “Конти интернешънъл”, нито Петко Сертов”, посрещна ни там гневен мъж. Секретарката в офиса обаче издаде, че бившият шеф на ДАНС работи там с въпроса “Имате ли уговорена среща?”. В крайна сметка “24 часа” не можа да види Сертов на новото му работно място.

Той е назначен за управител година и половина след мистериозното му изчезване в Гърция на 5 декември 2014 г. Тогава бе в неизвестност близо 40 дни, издирваха го родните служби и Интерпол. Накрая съпругата му го доведе в България. Двамата запазиха пълно мълчание за мистериозното изчезване. Неофициално се говореше, че от години разузнавачът страдал от депресия.

Това не е първата частна работа на Сертов. В края на 90-те години е уволнен от тогавашната ЦСБОП със заповед на министър Богомил Бонев и става управител на завод за перални и сушилни. След като напуска като зам.-директор на БОРКОР, през 2013 г., е консултат на 3 фирми, едната от които “Обединени енергийни търговци”.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама