Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5532159 www.bgdnes.bg

Буря от коментари във фейсбук след разказа на "24 часа" за абитуриента Кристиан

Стотици коментари предизвика във фейсбук страницата на в. "24 часа"  публикацията  "Абитуриентът, който разплака България" - с безработна майка и починал баща". Тя разказва за Кристиан Неделчев - "момчето със светло синия костюм", което бе откарано на бала си от непозната жена.

Немалко от хората пишат, че са готови да помогнат на момчето, включително с пари. 

Реклама

Интересът към случката с Кристиан е огромен, във вълната от реакции се включиха и обществено известни фигури като режисьора Максим Генчев, Цвета Маркова и др. Хората масово изразяват едновременно възхищението си към момчето и възмущение от съучениците и класната му. Стотици хора му пожелават успех и пишат, че вярват в неговата реализация. Няколко души му предлагат работа или призовават да му се помогне със стаж. 

Сред коментиращите има и такива, които отбелязват с горчивина, че автомобилът, с който ще бъдеш откаран на бала си, се е превърнал в толкова важна тема. Значително по-малко са подозрителните читатели, според които момчето търси съжаление.

Ето и някои от по-интересните коментари, написани на кирилица:

Вергил Пощев Стига сте съжалявали момчето, все едно е недъгав! Това е едно прекрасно момче и колкото и да е лош спомена му, той ще му помогне да стане по-силен в борбата му с живота! Нека му стискаме палци и му пожелаем на добър час, ако четеш друже искам да ти кажа, че в живота не винаги става това, което искаме, но ти навярно вече си се убедил в това нещо! Желая ти много късмет, здраве и успехи за в бъдеще! Дано останеш силен и никога не навеждай глава, каквото и да става! Смело напред!!!

Владимир Котев пожелавам му час по скоро да напусне тая скапана държава пълна с олигофрени

Pepa Petrova Аз лично, се радвам за него. Той е надживял суетата, а това е нещо велико в днешно време. Ще пребори и много други малки дребни неща в този живот! Сигурна съм. Попътен вятър и късмет!??

Tzveta Markova В скандинавските държави политиците всеки ден ползват обществения транспорт. Момчето, което е герой на тази прекрасна история е от бъдещето. За съжаление неговите съученици са персонажи от миналото. Все пак винаги има надежда. Смело напред, пешеходецо!

Реклама

Nikol Kelly Извини се единствено човека който не трябваше да се извинява - Весна Видева, за добрата си постъпка

Увалиева, децата са такива каквито сте ги възпитали, да знам че не Ви хареса когато се видяхте през призмата на общественото мнение

Класната Георгиева "не чула не разбрала не видяла", много добре е знаела за отношението към сирачето, ама кой подкрепя сираците у нас? Техните родители нямат дебели портфейли като на останалите от английската гимназия, затова ги оправдавате и защитавате другите ученици, прикривайки НЕПРОФЕСИОНАЛНОТО СИ ОТНОШЕНИЕ !

Момчето, не търси, не обвинява, то цял живот е учило и се е трудило само .

Това е огледалото на нашето бездушие

Polina Marangozova За мен тази история доказва колко е лесно да се манипулира общественото мнение (в случая - неумишлено). Изключително редки са коментарите на хора, които се замислят, че възможно случката да не е точно както я е описала афектираната съседка, макар и от най-добри чувства и загриженост. И когато тя самата е осъзнала грешката си - тук имам предвид не добрината, която е сторила на момчето, а това, че сложи началото на този "съд" - мнозинството е убедено, че тя е била принудена от някого или заплашвана... Толкова лесно се раздават присъди и етикети - "Виновни са!", "Толкова им е възпитанието!", "Класната е безотговорна!", а дали - когато ясно се покаже ЦЯЛАТА картина - ще има доблест да се признае "Прибързахме...". Добре, че нямаше по един камък в ръка....

Rumyana Ivanova Аз прочетох един пост на колежка на майка не един негов съученик, в който тя казва, че момчето не е искало да ходи на бал със съучениците си, винаги се държал на страни от тях, че съучениците му събрали пари между тях, за да му платят куверта за вечерта, защото са искали той да бъде с тях. Ако всичко това е вярно, то това момче се прави на жертва, за да бъде съжаляван.

Dessislava Jordanova Spassova Кристияне, ще те приемат в Софийския университет! Ще учиш МО, България има нужда от теб! Бъди щастлив, костюмът ти беше много красив и свеж, изобщо не е пенсионерски! Цяла България беше в тъмносиньо! Поздрави майка си и баба си!

Anna Ilieva Положителното в случая е, че само с един пост се предизвика вълна от коментари. Има надежда!.. Онова обаче, за което никой не се сеща - коментира се, че никой не го качил от дома на класната,а защо е отишъл сам до там, а не се е уговорил със съученик? Нормално е в суматохата всеки да се качи в колата, с която е отишъл. Друг е въпросът за „приятеля” му, който уж бил пътувал с роднини.... и т.н., ако му е обещал да го вземе, защо не го е предвидил?!

Tsvetelina Kostova Оказа се, че съучениците не са толкова "черни", класната не е безотговорна, а Кристиян е един позитивен млад човек. Поуката е, че не бива да прибързваме с раздаването на етикети. За разлика от някой други, аз му пожелавам да остане в България, да бъде все така разумен и слънчев и да постигни мечтите си.

Зоя Чолакова Успех, младежо! Дерзай, живота е борба,а на госпожата Весна - браво,малко останаха човеци!

Gabriela Amitiel Boneva Има една приказка, няма ненаказано добро, така се случва с хората в България, когато решат да покажат недъга на едно общество, после се налага да се извиняват, как сред толкова читави СЪученици и КЛасна се стигна до тази ситуация, самия факт, че се возят келемета в лимузини, че се постилат червени килими, за кое, драги ми, с кои си постижения, за това, че са завършили задължителното средно образование...ние сами вменяваме позиции и авторитети, обикновено авторитетите при нас са в лимузините, а другите сме всичките пеша. Г-жа Класната, като се качихте в лимузината погледнахте ли лицата на момчетата и разбрахте ли кой липсва? Прекалено много апатия има към всичко у уж кипящите от живот млади души...а ако има по-лошо от негативизма и мързела, това е апатията.

здравка кирова Явно завистта, егоизма и злобата не са му познати! Поздравления, млади момко!

Rosi Brat постът на Г-жа Всна,си заслужаваше,никой не се сети,да го покани това дете,трябвало е,да ги моли,да ги пита!!!! МНОГО ОБИДЕНИИИИ,БРЕЙ,НО ГО ОСТАВИХА САМ ПОД ДЪЖДА!!!! ГОЛЕМИ ПРИЯТЕЛИ,ГОЛЕМИ УЧИТЕЛИ!!!!! ПОНЕ ДА ВИ БЕШЕ ДОСРАМЯЛО,ЕДНО ИЗВИНЕНИЕ ДА БЯХТЕ ПОДНЕСЛИ!

Maksim Kolev Genchev Има една подробност, която само злодеите-съученици са забелязали в този момък: той се е качил в кола с непозната! Това е поведение на помиар!

Maksim Kolev Genchev Ако някой мъж беше качил в джипа някоя "сива" изостанала абитуриентка пак ли щяхте да се изказвате състрадателно?

Sonia Gaganelova Не ги оправдавайте тези съученици и класна!Защо трябва да бъдат помолени да закарат момчето,нима те не знаят какво му е положението в момента и че няма с какво да отиде?!!!Не са добри,помощта се предлага ,а не се проси!

Georgi Dimitrov Абитурент, който разплака фейсбук! Силно казано!Не мисля, че това е най -голямата трагедия да отидеш на абитуренски бал без кола!Никой от шесте курса ,които завършихме от ТМТ "Христо Ботев " Карлово не беше докаран с кола!Това важи и за петте класа на гимназия "Васил Левски " от същия град! Трагедията е в това, че тези училища вече не съществуват или ги има превърнати в нещо от което се срамувам! Срам ме е и от надписа "ПРОДАВА СЕ "на фабриката дарена на родния им град КАРЛОВО от Евлоги и Христо Георгиеви! Срамно е едно общество да произвежда толкоз неграмотни млади хора с изключителни претенции! Имам съученици ,с които се гордея дошли на нашия бал пеш и класната ни не беше виновна!

Trifon Tcvetanov Голяма драма , страшна трагедия . На негово място не бих и отишъл , както и направих преди 25 години . Не че нямаха пари нашите , не разбирах защо е целия тоя цирк и безумие . И до ден днешен след толкова житейски експириънс пак не разбирам тая възторжена врява .

Borqna Laleva-Coneva Късмет в живота пожелавам на момчето !!! На класната ръководителка да си вземе бележка за лошо свършена работа не е успяла да сплоти класа,а родителите не са възпитали децата си така ,че да не причиняват това на някой,което не искат да причинят на тях или на техни близки !!! Мили ,зрелостници не забравяйте,че живота е колело утре вие или вашите деца може да са в положението но вашия съученик! Бъдете хора намирайте общ език със всеки !

Elena Tarkalanova Е не ми е ясно таз жена защо се извинява, фактите са факти. Момчето е с достойнство и не се унижава да моли някой да го вози. А те всички предварително знаят кой с какво ще ходи, колко е платил или кой родина ще го вози ..... а и със сигурност познават житейската му история. .. не мисля, че "обясненията " на класна и съученици променят случилото се

Mariana Tsviatkova Браво момче,браво на майката че е направила от тебе ЧОВЕК със главно Ч, а не помияр като другите. А тази госпожа и завиждам, защото ще има ИСТИНСКИ приятел за цял живот от това дете. СМЕЛО НАПРЕД, ЖИВОТЪТ Е ПРЕД ТЕБ, УСПЕХ.

Eleonora Tsvetanova Успех момче,а на Весна -нека да бъдем като нея,не тя трябва да се извинява.,Весна не спираи да бадеш откровенна и спонтанна-за мен ти си истински ЧОВЕК !!!

Дешка Тотева Очевадно е и ясно,като бял ден,че е оказан натиск на жената,която е закарала с личната си кола,момчето до хотела.

За съжаление живеем в мутренска държава.

Гледах и изявлението й по БТВ.

Доста голям е бил натиска,за да задействат и телевизията,явно на доста хора на висок пост са синове и дъщери съучениците на бедния абитуриент.

Изплашили са се за имиджа си...

Очаквайте още по темата 

Реклама
Реклама
Реклама