Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5533037 www.bgdnes.bg

Съдът пак остави в ареста полицая с убитите родители. Той: Невинен съм!

Пловдивският окръжен съд потвърди ареста на 45-годишния полицай Венцислав Караджов, чиито родители бяха открити мъртви на 18 май.

"От приложените по делото доказателства има разказ на очевидци, които твърдят, че полицаят е предоставил оръжието си на своя 14-годишен син да стреля. Момчето е боравило с оръжие и преди инкриминираната дата. Служител на МВР си е позволил престъпно деяние", обоснова се председателят на състава съдия Христо Симидчиев.

Реклама

"Абсолютно невярно и нищо не е доказано. Истината ще излезе наяве. Нищо не съм направил. Просто трябва да бъда заключен", коментира на излизане от залата Караджов.

Прокурор Димитър Махмудиев заяви, че има системност при предоставянето на оръжие от страна на полицая спрямо неговия син. Открито е мястото, където е стреляно в пловдивското село Дедово.

"Това оръжие не е било само за развлечение, бащата е обяснявал на сина си, ако се стреля по човек, накъде трябва да бъде насочено дулото. Всичко това прави деянието с много висока степен на обществена опасност", изтъкна обвинителят.

Адвокатката на Караджов Светлана Званчева заяви, че липсват каквито и да било доказателства. Бащата е бил през цялото време със сина си и не му е предоставил оръжие, каза тя. Защитата разкри, че непълнолетният Алекс Караджов е бил разпитан от психоложката в МВР Мария Димитрова в присъствието на шефа на пловдивската полиция Христо Разсолков. Според нея това е грубо нарушение на наказателния кодекс, а беседата, проведена по този начин с непълнолетно лице, е незаконосъобразна. От своя страна полицаят заяви, че е физически невъзможно детето му да удържи пистолет с такъв калибър. Определението на съда е окончателно, не подлежи на обжалване.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама