Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5533232 www.bgdnes.bg

Иван Евстатиев вече бил неадекватен, отложиха мярката му

Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиева вече бил напълно неадекватен. Това заяви пред пловдивските окръжни магистрати неговата адвокатка Ташкена Колчева, която обжалва определението на районния съд в Панагюрище и иска по-лека мярка за клиета си.

Тя представи епикриза от психиатър, издадена на 20 май със заключение, че задържаният за изнасилване на 16-годишната ученичка Ирена Б., е в тежко депресивно разстройство. Бил в състояние на обърканост и назаинтересованост от развитието на делото. Евстатиев не се яви в залата и това стана причина мярката му да бъде отложена за 2 юни.
Според пловдивския окръжен съд не може да се постанови категорично заключение, че довеждането на бившия кмет на Стрелча е невъзможно.
"Клиентът ми не е редовно призован, това е трябвало да стори районният съд в Панагюрище. Епикризата пък е изпратена в един и същи ден до мен и до прокуратурата. Не зная защо обвинението не я е предоставило на съда", заяви Колчева. Тя твърди, че срещу Евстатиев се водела целенасочена война с цел физическото му унищожаване.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама