Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5536007 www.bgdnes.bg

Три нови площадки за стрийт фитнес направи Община Търговище advertorial icon

Три нови площадки за уличен фитнес ще бъдат открити до края на седмицата в Търговище, съобщиха от Общината. Те са разположени до съществуващите детски кътове за игра в кв.”Запад” 2, „Запад” 3 и на ул.”Скопие”. По този начин ще се оформят цялостни комплекси за различните възрастови групи.

Първата площадка за фитнес на открито, която е до бл.41, беше инспектирана от кмета на Търговище д-р Дарин Димитров и секретаря на общината Христалина Халачева в петък. На място те разговаряха с младежи, които изпробваха новия комбиниран уред. Той може да се ползва от четирима души едновременно. Младите хора благодариха за ангажираността на общинското ръководство за обогатяване възможностите за спортуване в града.

„Държа лично да посетя всеки нов кът, за да се уверя, че е направен добре, отговаря на изискванията и ще се ползва от младежите и спортуващите ни съграждани. Надяваме се с поставянето на уредите да дадем възможност на повече хора да тренират и водят здравословен живот, като дават пример и на децата. Инвестициите в децата и младежите, тяхното развитие и създаването на навици за спортуване, е сред важните за нас. В момента изграждаме и детски площадки в градините, в които влагаме собствени средства на общината”, каза кметът.

С поставянето на новите три комбинирани уреда площадките за стрийт фитнес стават общо 5. Останалите са в парка „Борово око” и до детския кът зад супера на бул.”Сюрен”.

Площадките са изградени от общинското предприятие „Флора” по поръчка на Общината, припомниха от местната администрация.

Реклама
Реклама
Реклама