Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5537913 www.bgdnes.bg

Бандата на Ценко Чоков мъчила длъжник със шише в ануса

Престъпната група на кмета на Галиче Ценко Чоков, която бе задържана в четвъртък, измъчвавала длъжник, като му пъхала шише в ануса. За това разказа самият пострадал пред съда. Гаврата била заснета, за да се показва снимката и на други длъжници.

На фотото се се виждал мъжът със смъкнати панталони, а до него стоял синът на кмета, 12-класникът Мартин Чоков. Това стана ясно в спецсъдау където в 17 часа прокурор Росен Радев поиска постоянен арест на кмета, сина му и още 6 членове на бандата, сред които и общинският съветник от Бяла Слатина Касъм Касъмов.

Реклама

Чоков и останалите от групата бяха докарани при засилени мерки за сигурносту като той в началото не спря да се усмихва на дъщеря си Виолина Кръстева. В залата бе и по-големият му син Спас, който се появи с масивен златен ланец около врата. Баща му съзря украшението и с ръце му показа да го свали, за да не го види съдията. Спас веднага изпълни указанието.

20 свидетели са разпитани по делото като те разказват за организацията на групата. Парите за лихварска дейност давал Ценко на сина си Мартин, който е абитуриент в училището в Галиче. Той ги раздавал в махалата. Свидетел разказал, че за предаването на 3500 лева Мартин събирал по 1000 лева лихва на месец. Той се занимавал с наркоразпространение, като баща му бил покровител. А приятелите му помагали да събира дълговете. Когато те не успявали, се намесвал самият Ценко Чоков.

Очаква се всеки момент да започнат пледоариите на адвокатите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама