Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5538278 www.bgdnes.bg

Храна и медицински прегледи на заловените мигранти

Всички нелегални имигранти от двете групи, които бяха задържани снощи и днес на територията на ГПУ-Петрич са настанени и им е осигурена храна, съобщиха от МВР. Извършват им се рутинни медицински прегледи. На българска територия сред групите не имало конфликти помежду им, нито със служители на Гранична полиция.

Групата бежанци, която бе заловена да влиза в страната ни край ГКПП Кулата, вероятно ще бъде съдена за незаконно преминаване на държавната граница. Това са около 35 чужденци от Сирия и Ирак, сред които и доста деца. Те бяха спипани снощи около полунощ, след като са влезли през граничната бразда от Гърция.

Реклама

Днес по обяд пък бяха хванати други над 30 чужденци от Афганистан, в товарен влак от Гърция за България. Срещу тях най-вероятно няма да се образуват бързи производства, защото са влезли в страната ни по друг ред.

Всички мигранти са били в импровизирания палатков лагер край Идомени, който гръцките власти ликвидираха. Част от хората там бяха преместени в лагери край Солун с добри битови условия. Други избягаха и отказаха да живеят там, като част от тях са поели към България.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама