Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5538664 www.bgdnes.bg

Условна присъда за рецидивист, намушкал с нож 8-годишен във Велико Търново

Районният съд във Велико Търново даде година и половина условно с 4 години и 6 месеца изпитателен срок на 35-годишен мъж, който се заканил с убийство на 8-годишно момче и го намушкал с нож в бедрото.

Екшънът се разигра около 16 часа на 27 март на ул."Бяла Бона" в квартал "Чолаковци". Обвиняемият е осъждан многократно. В злополучния ден Асен М. излязъл от дома си и отишъл пред квартално гаражно кафене. Там срещнал свой познат и двамата се заговорили.По същото време по улицата минали Ц.К. и негов приятел. Децата се спрели, за да поздравят мъжа, с когото говорел Асен, понеже често им давал бонбони. Тогава Асен попитал момчето: "Имаш ли женички?", а то му отвърнало: "Не, намери си ти".

Реклама

Дързостта на второкласника разгневила Асен. Той хванал детето за яката на якето и му се заканил с убийство, като му казал: "Ще взема ножа и ще те накълцам". След миг измъкнал от джоб на анцуга сгъваем нож, разгънал го и мушнал детето в дясното бедро. После просъскал в ухото му: "Не съм те ръгал" и спокойно се върнал пред заведението и продължил да си говори.

Момчето извикало от болка, притиснало раната на крака си, прибрало се в къщи и разказало на баща си какво се е случило, а той незабавно алармирал органите на реда.

Асен М. трябва да плати и 1700 лв неимуществени вреди, които е нанесъл на момчето. 500 лв от присъдената като обезщетение сума, извършителят ще трябва да брои на бащата на детето, а на пострадалото момче останалите 1200 лв. Магистратите са отхвърлили исковете до 10 хиляди лв. като неоснователни и недоказани. Присъдата не е окончателна и може да се атакува пред окръжния съд.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама