Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5539018 www.bgdnes.bg

От "Зограф": Церим от рак само вярващите

Добромир ДОБРЕВ

Маловерието и смачканият български манталитет са причината болни от рак хора да не могат да се излекуват. Това заяви пред "България Днес" монах Петър от Зографския манастир в Света гора. Самият той се свърза с редакцията ни, за да разкрие за читателите автентичната и единствена вълшебна рецепта, с която в светата обител от дълги години церят хора, болни от рак.
"България Днес" вече писа, че монасите на Атон борят коварната болест с билката змиярник. Дядо Нектарий от "Зограф" е успял да излекува мнозина и иска да предаде илача на поколенията. Ето защо от българския манастир пожелаха да ни споделят истинската рецепта, различна от тази на експерта по народна медицина проф. Мермерски.
"Много хора, дори и монаси, са скептично настроени, въпреки че знаят за лечебните способности на билката. Това се дължи на маловерието и особения български манталитет", смята отец Петър.
"Господ казва, че според вярата ще ти бъде дадено! Болните са готови да хвърлят много пари за разни съмнителни илачи и скъпи химиотерапии, но дори и не опитват с безплатния змиярник, защото не им го предлага "авторитетната наука". Някои от излекуваните не споделят публично, защото не желаят да афишират, че са били болни от рак. Други си мислят, че временно са се излекували (в ремисия). Докато сръбските вярващи например в подворието на Хилендарския манастир са направили цял информационен център за това", разкрива още монахът от Зографската обител.
"В Белград досега са доставени около 7000 бурканчета с билката, заготвени в Хилендар, напълно безплатно и отзивите са изключително добри. Те свършват веднага и всеки ден се правят и изпращат нови дози. Аз не водя статистика за "Зограф", понеже малко българи идват в манастира. Тия, които са поискали змиярник за себе си или свои близки и познати, след време се връщат да благодарят и казват, че е повлиял положително", разкрива монах Петър. Той обаче категорично не желае да публикуваме негова снимка.
"Простете, но игуменът ни дядо Амвросий не благославя да се появяваме в медиите. Сегашният разговор с вас е изключение заради сериозността на темата", добавя смирено отецът.

Автентичната рецепта от Света гора

Грудката на билката змиярник (Arum maculatum), наричана още змийски лапад и змийска хурка, се обелва тънко от горния кафяв слой. Отрязва се (ако е голяма) такова парче, от което може да се направят 15 по-малки с големината на царевично зърно. Поставят се в малко бурканче с мед (до 50 мл).
В продължение на 15 дни всяка сутрин 30 минути преди ядене се взема от бурканчето по едно зрънце с помощта на дървена шпатулка. По време на лечението със змиярник не се предприемат никакви други лечения, включително и химиотерапии. Прави се минимум 30-дневна почивка и ако се налага, се повтаря лечението по описания по-горе начин. Но не повече от три курса за година!
За да се разбере дали е пресен змиярникът, се взема едно зрънце, преди да се сложи в меда. Оставя се да изсъхне за 24 часа и на другия ден се опитва с върха на езика. Ако щипе, значи билката е с нужните лечебни свойства. Да внимават хора с язви на стомаха и дванадесетопръстника. Ако им се обострят страданията, да спрат да го приемат.
Бурканчето с 15-те дози се държи в хладилник. Останалата грудка се завива във фолио и също се съхранява на студено. Може и в чиста почва, като така се запазват значително лечебните свойства.
И нека лечението се съпровожда с молитва за живот и здраве към Подателя, нашия Господ Иисус Христос - Спасителя! Защото без вяра в Него напразно е лечението! Амин!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама