Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5539136 www.bgdnes.bg

Фолкпевицата Бони: Злобни колежки ме прецакваха

Бонка Илиева, по-известна като Бони, е фолкпевица и актриса.
Родена в Сливен на 12 декември 1973 година, има дъщеря. Учи средно образование в ТОХ "Никола Вапцаров" в родния си град, но така и не успява да завърши. По нейни думи не успяла да се яви на бала, защото заминала да работи в Югославия и не успяла да завърши 12 клас.


Добива популярност с хита си "Клада от страст" (1998 г.). Участва като актриса във филма "Маймуни през зимата" и сериала "Седем часа разлика".

Реклама

- Бони, къде си в момента на музикалния небосклон - сама ли се продуцираш?


- Не! Имам работни взаимоотношения с продуцента Крум Крумов. Ние работим двамата като партньори.


- Имам спомен, че имаше един период, в който се опитваше да си сама на музикалния пазар.


- Да, но това беше много за кратко. Случи се малко след напускането ми на "Пайнер". Но това не беше отказ от продуцирането, а просто опитах да видя какво ще бъде, ако работя по този начин.


- Имаш ли достатъчно покани за участия?


- Аз се чувствам много добре. Наскоро бях прочела за себе си, че съм фалирала. Истината е, че няма нищо такова. Много се забавлявах на тези писания. Може на някого да му се иска да съм фалирала, но не се е случило. Всеки може да пише и да си мисли каквото си иска - аз съм добре, живея добре и работя добре в моя музикален бранш. Ако някои хора се кефят на писането на такива неща, нека продължават да си го правят. Аз не се сърдя никого. Сама за себе си знам, че съм щастлива и доволна. В момента съм на такъв етап от живота си, че нямам желание да правя по 40 участия на месец. Преди съм го правела, но сега нямам желание. За мен всичко трябва да е в рамките на нормалното. Алчността не е добро качество. Или на мен не ми харесва като качество на един човек.


- Как си издържала да правиш по 40 участия на месец?


- Ами издържала съм някак си. Много време съм работила по този начин. Случвало ми се е да не се прибирам вкъщи по месец и половина. Тръгвала съм с по няколко куфара и по този начин съм живяла. За мен това е унищожение. За мен е важно да живея нормално. Ето сега имам нова песен, която сигурно ще допринесе за повечко участия. Но знам какво ми е необходимо и какво не - аз не съм изпълнител, който има участия само в дискотеки. Аз ходя също на частни партита, пътувам в чужбина. Имам доста широка аудитория и мога да радвам феновете си по различни начини.

Реклама


- Спомена напускането си на "Пайнер"... Оттогава чувала и виждала ли си се с инж. Митко Димитров (Митко Пайнера)?


- Това, че сме се разделили, не означава, че сме останали с някакви лоши чувства един към друг. Просто ми приключи договорът и това е.


- Тогава обаче се появи информация, че си имала т.нар. участия на черно - пееш и вземаш целия хонорар за себе си, без да се отчиташ на продуцента?


- Нямам идея кой е писал такива неща. Когато бях в "Пайнер", не съм имала нито едно такова участие. Имаше случаи, когато мои приятели имаха лични празници и аз ги поздравявах. Но не съм вземала пари от тях. Не всичко е пари, приятелството е далеч по-важно. Изпявам по две песни и това е. Ако на това събитие обаче има моя колежка, която не е добронамерена, решава, че това ми е било участие, защото ме е чула да пея. Нещо такова се получи. Още тогава аз го казах на инж. Димитров, а той ми намекна, че информацията е достигнала до него от мои колежки.


- Кои са имената на тези твои колежки?


- Не, не, нямам желание да правя интриги и да споменавам имена. По принцип не искам да влизам в такива подробности. Нямам нужда да се връщам назад в миналото. Аз уважавам всички, дори и тези, които са злонамерени към мен. Апелирам хората да се преориентираме към откриването на любовта в сърцата, защото нещата се получават, когато сме добри. Идва един момент, в който човек израства и започва да разсъждава по различен начин. Така и наистина самият той се чувства много по-добре от начина, по който живее. Вярвам, че и при тези, при които още не е дошъл този момент на просветление, то неизбежно ще настъпи. Не им се сърдя. Предпочитам да мисля, че това са случки, от които всички ние се поучаваме и разбираме какво трябва и какво не трябва да правим.


- На думи звучи много хубаво, но реалността е съвсем различна.


- Не мога да нося отговорност за другите хора, но за самата себе си съм го приела. Радвам се на малките неща и същевременно успявам да видя и големите неща. Всичко това ме прави много щастлива. Покрай цялата тази известност хората сякаш забравят кои са важните неща и губят добродетелите си.


- Имаш ли мъж до себе си?


- До мен има много хора. Около мен е пълно с хора, които обичам. Личният живот е нещо, което е наистина много лично и не искам да говоря за него.


- През годините обаче си показвала мъжете, които си обичала.


- Да, и съм осъзнала, че това е нещо, което не е правилно. И не трябва да се прави. Имам много близки и приятели, които ме карат да се чувствам по начин, по който никога не съм се чувствала. И то най-вече през последните години.


- А влюбена ли си?


- Щастлива съм! Това е по-важното за мен.


- Как се справя в училище дъщеря ти Михаела?


- В момента тя е в 7 клас и й предстоят много важни моменти. Тя е много добро дете и съм благодарна на съдбата, че ме дари с такава прекрасна дъщеря. Тя е изключително дете, което е много добре отгледано. Не обичам да казвам, че е добре възпитавана, а предпочитам, че е добре отгледана. Така ми звучи много по-правилно като думи. В училище има много добър успех и си преследва собствените цели. Желанието й е да бъде приета в езикова гимназия, където да учи засилено втори език, тъй като английския го владее отлично - знае го, говори го, наясно е с него.


- Вярна ли е информацията, че Михаела е запалена по пеенето и ще гради кариера на певица?


- Относно пеенето има талант и най-вероятно наследствено го е взела от мен. Има желание да пее, но не е тръгнала да гради някаква кариера. Още е много далеч от това. Ако желае на 100% да се занимава с това, бих я подкрепила. Но сме си говорили, че пеенето по-скоро може да й е вид хоби. За нея това ще е лесно - има си таланта, ходи на музикален педагог, има добри композитори.


- Напоследък отново стана модерно да се спрягат различни имена, които да представят България на "Евровизия". Ти би ли се съгласила да участваш на някое от следващите издания?


- Да, бих участвала. На драго сърце бих представяла България. Проблемът при мен е, че английският език не ми е голямата сила. Но имам нещо друго, което би било много силно оръжие - българския фолклор. Може да бъде вплетен в едно модерно звучене и представен със зрелищен спектакъл. Такива неща ми се въртят в главата. Като върна времето назад, осъзнавам, че всичко, което съм си представяла и е било в главата ми, след време се е осъществявало. Проектът ми за "Евровизия" със сигурност ще представи България чрез фолклора ни. На мен не са ми чужди родопският, странджанският и тракийският стил.

Реклама
Реклама
Реклама