Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5542020 www.bgdnes.bg

Мермерски в болница! Смениха колянната му става, днес го изписват.

Стана за минути без никаква болка, доволен е доайенът на природната медицина

Проф. Мермерски е в болница!
Лекари смениха колянната става на доайена на природната медицина у нас. Сложната интервенция продължила по-малко от два часа в Университетската болница "Царица Йоанна" - ИСУЛ.

Реклама


Професорът, който денонощно е търсен от малки и големи с молби за рецепти за заболявания от А до Я, легна под скалпела в четвъртък (26 май).
"Имах износване на хрущяла на дясното коляно. Когато т.нар. гонартроза е в краен стадий като при мен, а и с моите години - скоро ще навърша 82, се налага операция. Препоръчаха ми доц. д-р Пламен Кинов от ИСУЛ. В четвъртък ме оперира, а в петък сутринта вече се разхождах без проблеми и без никакви болки", сподели проф. Мермерски пред "България Днес" от болничната си стая в лечебното заведение.


Природният лечител пожелал операцията да бъде с местна упойка, но доц. д-р Кинов настоял за по-голямо спокойствие да му сложи пълна. Така и станало.
"Когато се събудих, изобщо не чувствах, че съм опериран. Никаква болка не усещах. Дори не ми слагат успокоителни, ходя съвсем спокойно и часове след интервенцията хвърлих патериците", разказа в приповдигнат тон от ИСУЛ професорът.
Той е настанен в самостоятелна стая в столичната болница.


"Исках да бъда с още някой колега пациент, за да си говорим и по-бързо и приятно да минава времето. Сега по цял ден гледам телевизия, слушам радио и чета вестници. Очаквам в сряда да ме изпишат", сподели още проф. Христо Мермерски и добави, че всеки ден в стаята му да го видят се изсипват десетки близки, познати и приятели.
Доказаният природен лечител е възхитен от напредъка на хирургията в последните години.
"Докато "обикновената" медицина все още няма категорично решение за лечението на болести като диабет, високо кръвно налягане, алергия и бронхиална астма, в хирургията предвиждат в скоро време дори присаждане на цяла човешка глава. До такава степен е стигнал прогресът в тази специалност", коментира ВИП пациентът.


След като днес излиза от болница, проф. Мермерски планира съчетаване на процедури за рехабилитация в известен санаториум с едноседмична почивка на вилата си. Там той ще се отдаде на релакс, чист въздух, разходки сред природата и приготвянето на любимите му кулинарни шедьоври в компанията на най-близките си хора.
"Направо съм си момче и половина. Исках още вчера да ме изпишат, но за по-голяма сигурност останах до днес", сподели с усмивка от болничната си стая професорът и добави, че по време на престоя си в болница наблягал на любимите си плодове - ягоди, банани, портокали, зеленчуци и сокове.

Два пъти опериран от херния

Проф. Мермерски не за първи път ляга на операционната маса. На два пъти природният медик е бил рязан от скалпела заради херния.
"Първата операция беше, докато бях военен. Изключително мъчително, изтощително и натоварващо. Пазя много лоши спомени от нея", връща лентата назад проф. Мермерски.
Втората интервенция се оказва коренно противоположна. Природният лечител попада на отличен специалист и резултатите са невероятни.


"Бях в ИСУЛ при проф. Бойко Коруков. Оперира ме на обяд, а на другата сутрин се прибрах пеша до вкъщи. Това е т.нар. еднодневна хирургия, доволен е от краткия си престой в ИСУЛ познавачът на чудодейната сила на природната медицина.

Реклама
Реклама
Реклама