Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5543096 www.bgdnes.bg

Български пожарникар кандидатства с 4133 коремни преси за Гинес (обновена+видео)

Български пожарникар кандидатства с 4133 коремни преси за Гинес. Северин Василев от Девин сподели пред bTV, че е постигнал този резултат с много усилия, стъпка по стъпка, с постоянство и с много лишения.

49-годишният Северин е успял да направи 4133 коремни преси за 2 часа, 56 минути и 16 секунди, без никакви почивки. За България рекордът бил 719 коремни преси за 47 минути.

Реклама

Северин споделя, че е можел да продължи и след броя от 4133, но е решил да спре на Христовата възраст.

Обясни, че има три-четири вида и добави, че мазнините около корема могат да се стопят с коремни преси, но трябва да има и хранителен режим.

Видео с него можете да видите ТУК.

Той посочи, че не прави всеки ден коремни преси, защото тялото трябва да почива и, ако го тормозим всеки ден, няма да имаме успех.

Пожарникарят каза, че няма плочки на корема. Има специални упражнения за плочки, но там се използват добавки. Ако тренираш всеки ден също може да имаш плочки, но без да използваш стимуланти, трябва повече време и повече труд.

"Да си пожарникар е тръпка, отговорност и професия, която изисква да си много отговорен. Имаме постоянно трудни моменти, най-трудно е вечер, когато има акция и когато не можем да стигнем до мястото заради паркирана коли", каза Северин и обясни, че те нямат право да бутат коли. Пожарникарят призова хората, когато паркират колите си - да го правят така, че да има място да минат линейка и пожарна.

"Искам да накарам всички младежи, да им вдъхна доверие, да не стоят само на компютрите, защото така си вредят на здравето, после и с лекарства не могат да се оправят, обездвижват се. Нека да спортуваме, мотото е да спортуваме, без анаболи и без стимуланти, кой колкото може, не е казано да постигаме рекорди. Спортът е здраве", коментира Северин пред БНТ.

Реклама
Реклама
Реклама