Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5544081 www.bgdnes.bg

Къде са ни парите за здраве?

Иво АНГЕЛОВ

Каца без дъно е родното здравеопазване.


Осигуровки и данъци ни бичуват всеки месец, а пари за здраве все няма. И средствата на болниците постоянно се орязват. Ако човек погледне ситуацията отстрани, вероятно ще си каже, че българинът е най-здравият и няма нужда от болници.


Последният случай затвърждава диагнозата, че нещо е тотално сбъркано. Орязват парите на "Пирогов", забавят им плащанията, а лекарите... кучета ги яли.

Реклама


Да, ама същите тези лекари са денонощно на пост - нахапани, катастрофирали, потрошени... Всичко живо отива в "Пирогов". И магьосници да са в лечебното заведение, пак ще се озорят да оцеляват без пари.


Цялата Мара втасала, па им предложиха и договор с грешки, който тотално обрича положението. И хоп - дежа вю. Като през 2013 г. лекарите от института се стягат за протест. Но болестите и смъртта не ги вълнуват протести и пари. Там нещата се случват всеки ден, а лекарите ще бъдат на улицата вместо в операционната зала.
Вечен ще е въпросът къде отиват парите на данъкоплатците и на продънената каца може ли да й се сложи едно дъно. Обаче отдалеч намирисва, че просто няма желание проблемът да бъде решен.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама