Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5544186 www.bgdnes.bg

Корнелия Нинова иска кандидат-президент от широка лява коалиция

"Личното ми мнение е, че трябва да се издигне кандидат-президент, подкрепен от широка лява коалиция. Дали обаче членовете ни искат това, или строго партийна кандидатура, ще стане ясно след вътрешнопартийното допитване. На него няма да се посочват имена, а профилът на кандидата, зад когото всеки би застанал", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в Благоевград, след изнесеното заседание на Изпълнителното бюро на партията.

"Душата ми е тук, сърцето ми е тук! Тук ми беше първият мандат като депутат. Обичам си Благоевград и региона, знам всичките му проблеми, познавам много хора. Това е емоционалната причина първо да сме тук. След това е рационалната - ще обиколим 6-7 области, в които има някакви противоречия в организациите ни", допълни тя.

Реклама

Бившият кмет на Благоевград и ексвицепремиер Костадин Паскалев категорично отрече да е човекът на левите за кандидат-президент. "Ако някоя религиозна общност ме издигне за главен мюфтия, трябва ли да приема? Не се чувствам подготвен за кандидат-президент", отговори той на въпрос на вестника ни. Не искал и да става премиер. "Е, ако хората толкова много ме искат, може и да се съглася", пошегува се той. В края на юни - началото на юли социалистите щели да имат яснота около свой кандидат за държавен глава.

Не се притеснявали от общия политически и парламентарен съвет между АБВ, "Народен съюз" и "Гергьовден", създаден вчера. "Не искаме да правим механични съюзи с партии, а ще търсим подкрепа за политики", каза Нинова.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама