Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5608372 www.bgdnes.bg

Изписват Цвети след месец!

Вчера бях при нея, но тя спеше, сподели пред "България Днес" баща й Йордан

Още около месец ще прекара на легло в "Пирогов" гимнастичката Цвети Стоянова, след което ще бъде изписана вкъщи.
Това разкри единствено пред "България Днес" таткото на пострадалата спортистка - треньорът по бокс Йордан Стоянов-Старото.
Родителят на момичето сподели пред вестника, че дъщеря му се подобрява с всеки изминал ден, а прогнозите тя да бъде отново пълноценен човек са все по-големи.
"Тъкмо излизам от болницата, досега бях при нея. За жалост не можахме този път много да си поговорим, защото спеше. Лекарите й дават доста лекарства, за да не изпитва болка, в повечето часове е упоена. Когато е будна, говори и е контактна", поясни бащата Йордан.


По думите му неотлъчно до красивата гимнастичка са бабата Цеца, брат й Найден и приятелят й Александър. Съотборничките на Стоянова в момента са на лагер извън София и това е причината да не я посещават през изминалите дни. Лекарите не си позволяват да разпитват Цвети и все още не повдигат въпроса каква е причината за страховития полет от 6-ия етаж на блока. Нещо повече, докторите нямали никакво намерение да я връщат в емоциите от онзи 14 юни, когато момичето скочи от терасата на жилището.
"Вярвам в Господ и във възможностите на лекарите. Думи не намирам, с които да благодаря на специалистите, под чиято опека е тя в момента. Оптимист съм и силно искам всичко да се оправи именно благодарение и на тях. Боли ме само, когато прочета измислици и съчинения по неин адрес. Държа на коректната информация и това е причина да съм доста обран пред медиите. В първите дни след инцидента нито съм се хранил, нито съм спал. В момента съм с една идея по-спокоен, защото медиците дават добри прогнози за нея. Кураж и надежда ми вдъхнаха и лекуващите доктори след направената миналата седмица операция. Всичко е минало както трябва, сега най-важното нещо е да се молим с чисти сърца за здравето на детето ми", разказа Стоянов.

Реклама


Междувременно приятелят на пострадалата Цвети - футболистът Сашо, за първи път след зловещата случка на 14 юни си позволи да коментира публично случая.
"Едно момиче даде всичко най-добро за България, сега е време България да даде всичко най-добро за нея. И както тя се постара да представи България с добра слава, нека сега не петним нейната слава", призова младежкият национал, който тези дни бе представен като новото попълнение на пловдивския „Локомотив".


„Ще ви кажа коя е Цветелина. Тя е най-доброто, най-силното и най-борбеното момиче, което съм срещал. Силен характер с чиста душа. Точно заради това тя и този път ще се пребори и няма да се предаде. Тази борба е не само лична, тази борба е национална. Стискайте палци и се молете!", написа още Сашо Любенов в личния си Фейсбук.

Димана ДОЙЧИНОВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама