Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5609867 www.bgdnes.bg

Митьо Очите губи пикочния си мехур

По спешност в най-модерната Клиника по урология у нас е приет бургаския гангстер Димитър Желязков-Очите. Преместването в понеделник посред нощ се наложи, след като се оказало, има риск простреляния да загуби пикочния си мехур.

Димитър Желязков бе ранен в слабините на 8 юни, след престрелка пред заведение "4You" в Слъчнев бряг. След като лекарите близо две седмици се бореха за живота му в МБАЛ-Бургас, в понеделник вечер се наложило той да бъде транспортиран при най-големите специалисти, които да се опитат да спасят пикочните му органи. Така в 22 часа той е приет в новата модерна Клиника по урология на Специализирана болница за активно лечение по онкология, която бе открита през февруари. Всички останали болници в столицата са отказали да приемат Митьо Очите. Единствено клиниката на светилото професор Красимир Нейков се съгласила да спаси гангстера, но ако си плати и то не по здравна каса.
Към 13 часа във вторник приключи четвъртата операция на Димитър Желязков, който бил придружен по време на преместването от дъщеря си Станислава. Именно тя е настояла той да бъде изведен от МБАЛ-Бургас, тъй като не била убедена, че лекарите ще успеят да спасят пикочния мехур на баща й.
Операцията на Митьо Очите продължила около 4 часа, твърдят служители на болницата. През цялото време по коридорите и пред клиниката е имало командировани полицаи. Черни джипове и Мерцедес с чужда регистрация завардили лечебницата, където професор Нейков обгрижвал пациента си.
Дори и най-бързите ендоскопски интервенции ангажират операционната за час - час и половина, затова и в Клиниката по урология рядко се налага пациентите да чакат. При отстраняване на пикочен мехур с изграждане на пикочни пътища уролозите работят над 4 часа. Толкова време прекарал и Очите под ножа, твърдят източници от клиниката.
Хирургичната зала, където е опериран Желязков, е снабдена с техника за телеконферентна връзка. Операцията е била наблюдавана от голям монитор в случай, че се наложи телемедицинска консултация или обмяна на опит между експерти уролози.
От модерната клиника отказаха официално да коментират състоянието на пациента. "Влизам в операция", категорично отказа разговор и професор Красимир Нейков.
Вчера екшъна в Бургас продължава с пълна сила. Спецченгета натръшкаха на земята бабаити от бандата на Божо Георгиев-Кравата, сочен за поръчител на Очите. Той и неговата банда се опълчиха срещу екипирания с бронежилетка гангстер и му направиха засада в началото на юни. Основната версия е, че двамата са се борели за надмощие в нелегалния бизнес. По време на засадата дясната ръка на Очите - гардът Александър Алексиев бе убит, а Очите ранен с 5 куршума.
По време на днешната въстановка на престрелката, сценария имаше неочакван край. Бандата на Божо Кравата бе изненадващо арестувана за втори път.
Седем от членовете й са закопчани и са с повдигнати нови обвинения - този път от Специализирана прокуратура. Бабаитите ще отговарят за изнудване, трафик на хора и разпространение на наркотици. Двама от бабаитите се издирват.
Сред задържаните е Божидар Кузманов-Божо Кравата. Акцията по време на възтановката е била абсолютно изненадваща за мутрите. Станала е в присъствието на адвокатите им, които не подозираил за развоя на събитията.


И Баретата уцелен в гениталиите

Друг ъндърграунд бос - Златомир Иванов - Баретата също претърпя рискови интервенции на слабините след стрелба. На 29 януари той бе улучен между краката от снайперист, който го причака на излизане от Съдебната палата в столицата.
За пореден път гениталиите на пострадалия му създадоха проблеми. През 2010 година мярката му Узадържане под стражаФ беше заменена с Удомашен арестФ, за да може Иванов да лекува простата си. Адвокатът му тогава изтъкна пред съда, че грижите за подсъдимия в централен затвор са лоши и че там няма условия за предписания му "водно-хигиенен режим". Освен това нямало възможност за бързи консултации с уролог, а и липсвала необходимата медицинска апаратура.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама