Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5612256 www.bgdnes.bg

Бивш полицай отива на съд за разпространение на дрога във Варна

Бивш полицай отива на съд за разпространение на дрога, съобщиха от пресцентъра на апелативната прокуратура във Варна, съобщи "Труд".

Ивайло Калиманов ще отговоря за притежание на наркотици с цел пласмент на стойност 18 532 лв. 44-годишният мъж е напуснал системата на МВР преди 20 г. и оттогава се занимава със сенчест бизнес, заради което вече е бил осъждан.

Реклама

На 27 февруари при полицейска операция в колата на Калиманов били открити две пакетчета с бяло вещество и електронна везна, а при обиск в дома му униформените намерили още над 250 г хероин, 62 г метаамфетамини, таблетка амфетамин и почти 9 г хашиш.

С определение на окръжния съд пласьорът е задържан под стража и вече 4 месеца търка наровете във варненския затвор. Разследването установило, че той въртял активна търговия с различни наркотици сред ограничен кръг от познати клиенти. Поръчките се правели по телефона чрез код, който за хероинът бил "домати". Грам от тежката дрога Калиманов продавал за 50 лв., но при обемни поръчки от над 50 грама смъквал цената до 40 лв. Ако бъде признат за виновен, бившият полицай може да лежи в затвора от 2 до 8 г. и да плати глоба от 5000 до 20 000 лв.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама