Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5615225 www.bgdnes.bg

"Дяволите" отрязаха треньора

Футболистите на Белгия тотално са отрязали селекционера Марк Вилмотс и не им пука за неговите тактически указания, пише "Дейли мейл". Причината? Просто той винаги греши, убедени са тарторите на отбора.
Какъв ще бъде изходът от неприятната ситуация ще стане ясно съвсем скоро.
Тази вечер от 22,00 ч. белгийците излизат срещу Уелс в четвъртфинал на Евро 2016.
"Вилмотс обърка нещата в първия мач в груповата фаза и белгийците загубиха от Италия - разкрива източник от лагера на Белгия. Футболистите прозряха, че треньорът играе някакви странни игри и решиха, че взимат нещата в свои ръце. Така дойде успеха с 3:0 над Ейре и с 1:0 срещу Швеция. Просто играчите решиха да не слушат указанията му."
Освен това отношенията между селекционера и избраниците му били доста сложни. Вилмотс не бил приятел с футболистите. Не им разрешавал волности, но не бил и някакъв цербер. Просто искал да има с тях работни отношения. Нищо повече.
На всичкото отгоре повечето футболисти искали уволнението на треньора веднага след края на европейското. Малцина имали доверие в него, че може да ги изведе до финалния двубой. Засега никой не казва и дума по въпроса с единствената цел да се запази, доколкото може, спокойствието в лагера. Футболистите били ядосани, че тренировките са скучни и еднообразни. Тактиката за мачовете била лесно предвидима.
И още една лоша новина за Белгия. Звездата на "червените дяволи" Еден Азар остава под въпрос за битката с Уелс. Вилмотс разкри, че крилото изпитва болки в бедрото.
"Азар трябва да се лекува - каза Вилмотс. - Надявам се той да бъде готов за четвъртфинала, но не можем да дадем гаранции, че това ще се случи. Медицинският щаб работи по въпроса.
Белгия се води фаворит срещу Уелс, но "червените дяволи" очакват много труден мач срещу амбицираните си съперници.
"Уелс е корав отбор - призна крилото на белгийците Дрийс Мертенс. - Добри са в защита. Играят с трима централни бранители. Те сами ти позволяват да мислиш, че ще им вкараш лесно гол, но в крайна сметка става точно обратното. Ако не играем на върха на възможностите си, ще имаме много проблеми."
Ромелу Лукаку добави, че белгийците ще обърнат специално внимание на двама уелски национали: "Ще опитаме да неутрализираме Аарън Рамзи и Гарет Бейл. Те са водещите им играчи. Ще намерим начин да го направим."
Самият Бейл е на съвсем различно мнение. "Сега е нашият момент да покажем какво можем - надъхва се Бейл. - Постигнахме повече от Англия, но искаме още. Горди сме да веем нашето знаме. Драконът на моя екип - това е всичко, от което имам нужда."
Междувременно британските медии разкриха любопитна подробност за навиците на селекционера на Уелс Крис Коулман.
Той никога не сваля сакото на своя костюм и затова има важна причина. Всичко започва, когато Уелс губи с катастрофалното 1:6 от Сърбия в световна квалификация. Това се случва в началото на кариерата на Коулман в националния отбор.
"Помня, че в този ден беше ужасна жега и махнах сакото си - разказва треньорът. - От този момент насетне, независимо какви са температурите навън, не си свалям сакото. Просто не искам онзи мач да се повтори отново пред очите ми."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама