Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5617818 www.bgdnes.bg

Слънчево и до 30 градуса в събота, на места ще превали

През нощта ще бъде ясно, а утре преди обяд – слънчево. Около и след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). Температурите ще останат без съществена промяна и максималните ще са предимно между 30° и 35°. В София максималната температура ще е около 30°. Атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде около средното за месеца.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали. След пладне ще духа характерният морски бриз. Максималните температури ще са 28° - 30°. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Температурата на морската вода е 25 - 26°.

Реклама

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра – около 16°.

В неделя и понеделник ще остане неустойчиво и от северозапад, в Източна България от север-североизток ще нахлува по-хладен въздух. Сутрин ще има слънце, около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Във вторник максималните температури ще са най-ниски - 24°-29°, но вече ще е почти без валежи.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама