Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5618029 www.bgdnes.bg

Бабата на гимнастичката пред "България Днес": Цвети говори с очи!

Лекарите допускат при нея само батко й Найден

Знаци с очи, че разбира какво й говорят, дава гимнастичката Цвети Стоянова, която все още е на легло в "Пирогов" след полет от 6-ия етаж. С леки движения и мимически жестове на лицето тя подсказва, че е контактна и с напълно адекватно съзнание.
Това сподели пред вестника бабата на момичето - Цеца.
"Лекарите вече не допускат хора при нея. На свиждане, и то много за кратко, влиза само батко й Найден. В момента аз също съм в болницата, за да разбера какво е състоянието й, но стоя в коридора. Според медиците тя се възстановява и дай Боже скоро да си я прибера вкъщи", разказа с треперещ от вълнение глас бабата на спортистката пред "България Днес".


Пенсионерката съобщи още, че при всеки удобен момент идва и приятелят на Цветелина - Сашо. Футболистът, който вече е част от пловдивски отбор, непрекъснато пътувал до столицата след тренировките.
"Сашо е много мил и добър, изключително сърцато и загрижено за Цвети момче. От съвсем скоро е в Пловдив, но това по никакъв начин не му пречи да пътува, за да разбира как се движи възстановителният й процес", споделя бабата на гимнастичката.
Възрастната дама е категорична, че Цвети, когато, живот и здраве, я изпишат от болницата, ще се прибере в жилището си в кв. "Надежда", откъдето скочи на 14 юни. Там тя живее с баба си Цеца, а доскоро и с дядо си, който умира преди 2 години.

Реклама


"Баща й Йордан живее по мъжки с брат й Найден в друг квартал. Цвети има един дом и това е при мен", категорична е бабата.
Пенсионерката е повече от сигурна, че чистите помисли и молитвите за живота и здравето на внучка й Цвети достигат до нея.
"Имаше и доста помия, която се изсипа по името й, но в крайна сметка искам да вярвам, че накрая доброто побеждава. Толкова добри хора изразиха надежда, че тя ще оцелее. Позитивните нагласи стигат до тези, които имат нужда от помощ", убедена е Цеца.

От „Пирогов“ потвърдиха,
че скоро я изписват

От най-голямата болница за спешни случаи у нас потвърдиха новината, която "България Днес" ви съобщи първи, а именно - че Цвети ще бъде изписана от "Пирогов" след около месец.
Разбира се, прогнозата е направена от лекуващите лекари с уговорката, че изписването й ще стане факт само ако няма непредвидени обстоятелства и усложнения в състоянието й.
"Много съм щастлив, че засега всичко върви по план. Като баща новината за инцидента ме удари и сломи жестоко. В началото нито съм ял, нито знаех що е сън. Днес вече вярвам във възможностите на медиците и се моля на Бог детето ми час по-скоро да се възстанови", сподели емоционално пред "България Днес" таткото на Цвети - Йордан.

Димана ДОЙЧИНОВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама