Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5618635 www.bgdnes.bg

Георги Марков: ЕС ще се раздели на две Европи

Пожелавам на Бойко Борисов да е като Орбан и Качински

В бъдеще Европейския съюз ще се раздели на две Европи – в едната ще има евро и ще дърпат гащите на жените (нападенията в Кьолн в новогодишната нощ), и друга – Централна Европа, плюс Австрия, която ще има национална валута и ще се държи на християнските ценности. Това обяви в интервю за предаването „Тази събота” бившият конституционен съдия Георги Марков.

По думите му германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Франсоа Оланд са виновни пред Европа, защото са пуснали орди от различни държави и са внесли терористи. Прогнозата на Марков е, че България ще остане с Германия и Франция, защото е зависима от еврофондовете. Ние нямаме икономика, нямаме имунна система, смята бившият конституционен съдия.

Реклама

Според Марков британският премиер Дейвид Камерън е голям мъж и държавник, спазил е обещанието си към избирателите на Острова да проведе референдум за оставането в Евросъюза до края на 2017 г. и го е организирал.

Аз желая на Бойко Борисов да е като Виктор Орбан в Унгария и като Ярослав Качински в Полша и зад него да стои народ като полския и унгарския. Това каза пред Би Ти Ви бившият конституционен съдия Георги Марков.

Той е убеден, че именно тези политици защитават правата и идентичността на народите си в рамките на Европейския съюз, въпреки опитите на лидери като канцлера на Германия Меркел и френския президент Оланд да ги обезличат. Марков е убеден, че ЕС може да бъде провален именно заради тях, „защото пуснали ордите от имигранти и терористи”да нарушават свещените граници на Европа.

Марков обясни, че не е искал Великобритания да напуска съюза, но разбира голяма част от аргументите им за излизане.

Поклон към Камерън, че се ожени за жена, защото някои европейски политици се женят за мъже, и че слуша своя народ, каза бившият конституционен съдия. Много уважал премиера на Великобритания, защото само той и унгарският Виктор Орбан гласували срещу избирането на Юнкер за шеф на еврокомисията.

Марков беше много ядосан, че в последните дни се говори за политическо земетресение в Обединеното кралство, което било предизвикано от Камерън. Бил виновен и за разделението на народа.

Реклама

Нека видим колко политически земетресения има в Европа и кой ги предизвика, каза бившият конституционен съдия и ги изброи. В Италия партията на социалиста Ренци бе разбита от партията „5 звезди” на изборите в Рим. В Австрия възкръсна партията на свободата, кандидатът за президент от тази партия стигна на балотаж, спечели го, но после фалшифицирали изборите, а вчера КС във Виена ги касира. Партията на свободата ще спечели при новия балотаж, каза Марков. Той призова магистратите от българския КС да си сложат решението на австрийските колеги в рамка, за да помнят, че избори могат да се касират. Защото нашият КС трябваше да касира вотът от 2013 г. след гигантската манипулация „Костинброд”, каза Марков.

В Полша ги няма никакви полските социалисти, Щвейцария пък си изтегли молбата за членство в ЕС. Това не са ли земетресения, попита той.

Убеден съм, че ЕС няма алтернатива като идея за развитие, като свободно движение на хора, стоки и т.н, но договорът, в който е облечен, не издържа. И най-вече това, че се тръгна към изяждане на суверенитета на отделните страни.

Как например някакви чужди граждани се ровят в българската магистратура, ядоса се Марков на мисията на европейски експерти, които проверяват работата на българската прокуратура в момента. Да ни наблюдават с бинокъл, каза той и припомни, че лидерът на управляващата в Полша партия „Право и справедливост” не приела размахването на пръст от експертите на Венецианската комисия.

Реклама
Реклама
Реклама