Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5654391 www.bgdnes.bg

Битият Кристиян от Роман: 150 роми ме нападнаха с брадви

С линч и убийства в Роман плашат полицията цигани от махалата. Те окупираха местния полицейски участък около 21 часа в неделя. Ордата се катерила по прозорците и вратите, като дори пробила кордона и влязла в сградата.

Скандалът се разразил заради бой, възникнал в събота срещу неделя между пиян циганин и младеж на име Кристиян Узунски от града.
"Видимо почерпен, той ме чакаше пред дискотека "Олимп" и без причина започна да ме заплашва, че ще ме пребие. Приятелката ми ме принуди да вляза в заведението, но когато след половин час си тръгнахме, той ме чакаше, за да ме бие. Нападна ме с юмруци и аз отвърнах, но ни разтърваха", разказва Кристиян, който в момента е напуснал града. С това обаче разправата не приключила.
На следващия ден Кристиян е причакан пред местен магазин от четирима цигани. Те го нападат с голи ръце, докато приятелката му тръгва да търси помощ. В суматохата Кристиян успява да се качи в колата си и да тръгне към полицията. Там обаче униформените го връщат и му казват да подаде жалба в работен ден.
"На връщане към дома ми над 100 души ме чакаха насред пътя. Цялата махала - мъже, жени, деца, въоръжение с метли, коси, мотики и брадви. "Затворили бяха пътя. Щом видяха колата ми, се втурнаха към нея като озверели и аз обърнах посоката. Оттам директно в полицията", разказва ужасен Кристиян.
Циганите го гонят до участъка, а полицаите го скриват в стаичка в районното. В този момент започва истински екшън. Тълпата роми нахлува в полицията, намират Кристиян и започват да го бият пред полицаите. Извикано е подкрепление, но ромите остават на пост цяла нощ. Някои от тях се катерили като спайдърмени по стъклата, други хвърляли камъни и заплашвали с вендета. Малко преди полунощ полицаи успяват да изведат Кристиян извън града. "От полицията ми казаха да се махам, защото се страхуват, че ще ме убият. В момента съм в друг град, но те са намерили мобилния ми телефон. Звънят ми през 5 минути и заплашват семейството ми. Казаха, че ще убият дядо ми, който живее в близост до махалата. Всички хора се страхуват от тях, дори полицията", жалва се Кристиян.
Преди 10 дни е имало и друг подобен случай. Ромската вендета е срещу мъж на Име Иван Нинов, чиято кола е потрошена. Мъжът също е подал жалба в полицията, но това не гарантира спокойствието му.
От полицията в Роман твърдят, че атака е нямало и че никой не е нападал РПУ-то. Кристиян дошъл да подаде жалба и отпред се струпали ромите, които крещели, че ще му отмъстят. По думите на ченгетата Кристиян на своя глава е решил да напусне Роман за няколко дни, докато се успокои напрежението, поясниха пред "България Днес" от пресцентъра.


Калина ЕДРЕВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама