Реклама
https://www.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5656654 www.bgdnes.bg

Влиятелните холивудски актьори

Дъстин Хофман

Роден в еврейско семейство в Лос Анжелис, Дъстин Хофман е един от големците на съвременното кино. Независимо от яростните протести на родителите си, след завършването на училище той се записва да учи в актьорското студио към театър „Пасадена Плейхаус", където преподавателите в течение на целия курс се опитват да му обяснят, че никога и при никакви обстоятелства няма шанс някой да се поинтересува от актьорските му способности. Днес кино кариерата му продължава вече 40 години и актьорът няма планове за прекратяването й.

Ал Пачино

Ал Пачино израства сам с майка си и баба си в беден район край Бронкс. Единствената забава за детето през това време са редките посещения на някой филм. Алфредо се забавлява да имитира сцени от филми и си живее във фантастичния си измислен свят. Благодарение на развитото си въображение Пачино постига успех в школата на прочутия Лий Страсбърг само на 17 години и бъдещето му вече е определено. Независимо от световната си популярност, актьорът не страда от "звездна болест" и е известен с категоричното си неприемане на славата, която според него е неестествен феномен.

Реклама

Джон Траволта

Джон Траволта израства в Ню Джърси в голямо семейство с петимата си по-големи братя. От малък той е записан в театрално училище от майка си, където се учи да пее, танцува и играе. Той решава да комбинира трите и на 16 получава първото си назначение – в музикалната продукция "Bye Bye Birdie". Джон напуска училище и едва 18-годишен жъне първият си успех на Бродуей. 10 месеца по-късно младият Траволта решава да замине за Холивуд.

Ривър Финикс

Финикс е роден в семейство на хипита, които за кратко се изявяват и като мисионери на странната секта „Children of God“. Живеят в жестока мизерия. Често свирят по улиците за къшей хляб. Смята се, че Ривър е бил жертва на сексуално насилие в рамките на някои практики в църквата, в които деца са правили секс едни с други. Ривър Финикс никога не стъпва в училище. Още като дете започва да се снима в реклами и телевизионни продукции, като паралелно с това свири на китара и пише песни. Той става успешен актьор, но през целият си живот Ривър не спира и заниманията си с музика, като е много близък с Джон Фрушианте и Флий от Red Hot Chili Peppers. Ривър Финикс е и известен активист за различни каузи – от правата на животните до околната среда. Зад този образ обаче крие силната си привързаност към кокаина, хероина и какви ли не други опиати. Той умира от свръхдоза едва на 23 години.

Брад Пит

Уилиам Брад Пит израства в традиционно семейство в Оклахома и като най-голям от трите деца е примерен син. Като ученик Брад е член на отборите по голф, плуване и тенис. Занимава се още с музика и работи активно в училищния съвет. Неочаквано за всички зарязва университета преди да се дипломира, събира си вещите и с 325 долара в джоба заминава за слънчева Калифорния. На Брад му провървява. Още първата седмица в Лос Анджелис успява да си намери работа. Отначало забавлява посетителите на ресторант, преоблечен като петел, след това разнася печени пилета, зарежда хладилници, урежда стриптизьорки за ергенски купони, снима се в рекламен клип за джинсите „Levi's". Така продължава почти година, преди да успее да получи първата си, макар и неголяма роля в телевизионния сериал „Далас”. Днес популярността на Брад Пит е толкова голяма, че само името му на плаката може да донесе успех на който и да е филм.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама